Ναζιανζού: "Ένας λαός που συνεχώς δανείζετε ήρθε η ώρα να πληρώσει"

nazianzouΤην Εκκλησία του Αγίου Αρτεμίου στη Γούβα, επισκέφθηκε και λειτούργησε σήμερα το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος.

Ο κ. Θεοδώρητος, είναι Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και είναι πολύτιμος συνεργάτης της Εκκλησίας καθώς το παρουσιαστικό του στο Εξωτερικό ήταν περίλαμπρο.

Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Από το 2009 βρίσκετε στην αγκαλιά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως βοηθός Επίσκοπος της και λειτουργεί δίνοντας μεγάλη βαρύτητα, στα κηρύγματα του, που συνδυάζουν την επιστήμη των επιστημών Θεολογία και την απλή καθημερινότητα των ανθρώπων.

Έτσι μετά το κοινωνικό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος πήρε τον λόγο και μίλησε για την σημερινή ευαγγελική περικοπή του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού που λέει: «τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο ώστε έδωσε τον υιό του, τον μονογενή να σταυρωθεί» και την συνδύασε με την σημερινή πορεία των ανθρώπων, η οποία όπως είπε είναι σταυρική.

Από τον λόγο δεν θα μπορούσε να λήψη και η σημερινή απελπισία που καταλαμβάνει τον κόσμο, μέσα στην μεγάλη πνευματική και οικονομική κρίση.

«Ο Δημιουργός δεν αφήνει τα δημιουργήματά του» σημείωσε ο Επίσκοπος, και συνέχισε λέγοντας «το άγιο πνεύμα κατευθύνει τον άνθρωπο μέσα από θετικά και αρνητικά γεγονότα».

Μιλώντας για την κατάσταση των Ελλήνων σήμερα είπε : «όλοι οι Έλληνες, είμαστε παγιδευμένη, εδώ και 30 χρόνια σ’ ένα όραμα μιας ευημερίας και ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τι έχουμε κάνει! Ένας Λαός που δεν εργάζεται πολύ, ένας λαός που δεν παράγει, ένας λαός που θέλει άμεση πολυτέλεια, διασκέδαση, χωρίς να είναι παραγωγικός και δημιουργικός, ένας λαός που συνεχώς δανείζετε, ήρθε η ώρα για να πληρώσει» ενώ συνέχισε συγκρίνοντας τους άλλους λαούς της Ευρώπης με τους Έλληνες λέγοντας: «οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιο μετρημένοι και εργατικοί, εμείς έχουμε 5 και ξοδεύουμε 10 ενώ αυτοί έχουν 5 και ξοδεύουν 1, άλλη νοοτροπία»

«Είμαστε στη λίστα των λαών με την μεγαλύτερη διαφθορά» τόνισε ο κ. Θεοδώρητος

Επίσης τόνισε ότι «η ζωή περνάει μέσα από τον σταυρό για να φτάσει στην Ανάσταση, όλα είναι αλληλένδετα μέσα στην ζωή της Εκκλησίας όπως μας τα δίδαξε ο Χριστός»

«Μην απελπίζεστε αδερφοί μου για το όραμα της χαμένης ευημερίας, θα μπορέσουμε να ζήσουμε και με λιγότερα, αλλά με μεγαλύτερη σύνεση» συνέχισε ο Επίσκοπος.

Και κατέληξε λέγοντας : «Οι απόστολοι δεν είχαν τίποτα και είχαν την αίσθηση ότι έχουν τα πάντα και αυτό θα συμβεί με όσους είμαστε συνειδητοί χριστιανοί να έχουμε πίστη στον Θεό που δίνει στον άνθρωπο νόημα και περιεχόμενο»

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Θεοδώρητος ευχαρίστησε τους ιερείς του Ναού και ιδιαίτερα τον Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, για την σκληρή δουλεία που πραγματοποιείται στα πλαίσια του ενοριακού έργου και επισκέφθηκε την μονάδα αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου που είχε στηθεί δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, σε μια προσπάθεια της ενορίας να συγκεντρώσει φιάλες αίματος για τους πιστούς που το έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η ενορία του Αγίου Αρτεμίου έχει χρόνια συνεργασίας με το Λαϊκό Νοσοκομείο και τα αποτελέσματα είναι φανερά, η τράπεζα αίματος είναι στη διάθεση των συνανθρώπων που θα την χρειαστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή σε συνεννόηση με τον ναό.

0-nazianzou

0-nazianzou1

0-nazianzou2

0-nazianzou3

Εμφανίσεις: 54342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!