Ο Μιλεσέβου Φιλάρετος τίμησε τον Αρχιμανδρίτη Παύλο Σταματά

milesebou2

Γράφει ο Dejan Markovic

Την Κυριακή του Αποστόλου Θωμά εόρτασε φέτος με το παλαιό ημερολόγιο ο Καθεδρικός Ναός της πόλεως Πριέπολιε, έδρα της επισκοπής Μιλεσέβου της Σερβίας, τον πολιούχο της Άγιο Βασίλειο του Όστρογκ.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και η ακολουθία του όρθρου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλεσέβου κ. Φιλάρετου.

Την Κυριακή τελέστηκε η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή του ορθόδοξου λαού της επαρχίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε φέτος και ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, κληρικός της Μητροπόλεως Βεροίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Επίσκοπος Μιλεσέβου κ. Φιλάρετος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τίμησε τον Αρχιμανδρίτη Παύλο με το παράσημο πρώτου βαθμού του Λευκού Αγγέλου της Επισκοπής Μιλεσέβου.

Στον λόγο του ο Επίσκοπος Μιλεσέβου Φιλάρετος ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Παύλο για την αγάπη του προς τη Σερβία, την Σερβική Εκκλησία και προς τους Σέρβους φοιτητές οι οποίοι σπούδασαν με επιτυχία στο Α.Π.Θ.

Απαντώντας προς τον Επίσκοπο ο τιμώμενος ευχαρίστησε τον κ. Φιλάρετο για την πατρική του αγάπη, η οποία εκφράζεται με αυτή τη μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του.

milesebou

milesebou1

milesebou3

milesebou4

milesebou5

Εμφανίσεις: 78436
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!