100.000 ευρώ για την επισκευή του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου

30-5-2013-panagia

Γράφει Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Στην επισκευή της σκεπής του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα προχωρήσει την επόμενη περίοδο η Μητρόπολη Μαρωνείας και κομοτηνής, με τη βοήθεια τόσο του Δήμου Κομοτηνής όσο και του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως είναι γνωστό, ο ναός είναι ένα από τα παλιότερα κτίσματα της περιοχής, αφού χτίστηκε την εποχή της τουρκοκρατίας (1800) πάνω στα θεμέλια βυζαντινού ναού.

Ο ναός στην σημερινή του μορφή είναι αναστηλωμένος και έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο, όμως με την πάροδο του χρόνου έχουν υπάρξει πολλές ζημιές στα κεραμίδια και γενικότερα στην οροφή του.

Έτσι το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε 100.000 ευρώ για την επισκευή του στο Δήμο Κομοτηνής, το δημοτικό συμβούλιο του οποίου πήρε την απόφαση, την Τρίτη 28 Μαΐου, για την υπογραφή σύμβασης με τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την επισκευή της σκεπής του κτιρίου, στην οποία αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η Μητρόπολη.

Εμφανίσεις: 47886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!