Ο Μητροπολίτης Βεροίας πιστεύει στον θρησκευτικό τουρισμό

beroias1Μπορεί να γίνει δυνατός τουριστικός προορισμός η Βέροια;

Ο Μητροπολίτης Βεροίας όχι μόνο το πιστεύει, αλλά σιγά και μεθοδικά δρομολογεί εκείνες τις ενέργειες, που μπορούν ν' αποτελέσουν το κλειδί ανάπτυξης της περιοχής μέσα από το θρησκευτικό τουρισμό.

Άξονες αυτού του εγχειρήματος τουριστικής προβολής είναι η Παναγία Σουμελά, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα του ποντιακού και όχι μόνο ελληνισμού, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, πόλος έλξης τουριστών απ' όλο τον κόσμο, η Παλαιά Μητρόπολη, ένα από τα αρχαιότερα βυζαντινά μνημεία των Βαλκανίων και βέβαια οι πολλές βυζαντινές εκκλησίες.

Φιλοδοξία του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα είναι να στεγαστεί η έκθεση για το Άγιο Όρος του Βαρλάμη στο Μενδρεσέ Τζαμί και να προκαλέσει το επιπλέον ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στόχος της τοπικής εκκλησίας, ο θρησκευτικός τουρισμός ν' αποτελέσει το νέο αναπτυξιακό στοιχείο για την πόλη.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι και από την πλευρά του Δήμου Βέροιας θα πρέπει να γίνουν ενέργειες, όσον αφορά στην εικόνα της πόλης (καθαριότητα) και τους χώρους στάθμευσης κ.α.

Εμφανίσεις: 47507
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!