Ολοκληρώθηκε το Συμπόσιο στη μοναστική κοινότητα του Bose – (Φώτο)

bose3Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Διεθνές Συμπόσιο για την ορθόδοξη πνευματικότητα με θέμα: «Ο Λόγος του Θεού στην πνευματική ζωή», που πραγματοποιήθηκε στη μοναστική κοινότητα του Bose της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνές Συμποσίου αναγνώστηκαν μηνύματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πατριάρχης Αντιοχείας, του Πατριάρχη Μόσχας, του Πατριάρχη Σερβίας, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και άλλων.

Να αναφερθεί ότι μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος και άλλοι.

Ο Μητροπολίτης Προύσης κατά τη διάρκεια της σπουδαίας ομιλίας του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η Αγία Γραφή είναι η πηγή, η αρχή και το θεμέλιο που ονομάζεται «Ορθόδοξη πνευματικότητα».

«Ο στόχος της ορθόδοξης πνευματικότητας είναι ο αγιασμός και η αγιότητα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην παραμελήσουμε η να εγκαταλείψουμε τον σκοπό αυτό», ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, τόνισε τη σημασία της Αγίας Γραφής στη σύγχρονη θεολογία.

«Η κατανόηση και η ερμηνεία της Αγίας Γραφής στη σύγχρονη ορθόδοξη θεολογία, σε ορισμένα σημεία διαφέρει από τον τρόπο με τον οποίο η Γραφή είναι κατανοητή στις δυτικές εκκλησίες και θεολογικές σχολές. Η διαφορά κατά κύριο λόγο είναι στη σχέση ανάμεσα στην Αγία Γραφή και την Παράδοση», επεσήμανε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Επίσης τόνισε: «Σύμφωνα με την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η κοινωνία με τον Χριστό εν Αγίω Πνεύματι είναι ανώτερη από οποιαδήποτε λεκτική έκφραση. Ο Χριστιανισμός είναι η συνάντηση με τον Θεό, και όχι μια ορθολογιστή ερμηνεία των γραπτών κειμένων.»

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, αναπτύχθηκαν πολύ σημαντικά θέματα και από εκπροσώπους άλλων δογμάτων και θρησκειών.

bose1

bose2

bose8

bosee4

bose7

ilarionas-bose

bose6

bose4

bose5

adelfes-bose

Εμφανίσεις: 49659
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!