Ο διάδοχος και οι "δελφίνοι" στη μητρόπολη Ζακύνθου

ImageΜετά την παραίτηση του μητροπολίτη Ζακύνθου το παρασκήνιο στους κόλπους της ιεραρχίας για την επιλογή του διαδόχου του είναι μεγάλο.

Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει πως θεωρεί ιδανική επιλογή για το νησί τον ζακυνθινής καταγωγής επίσκοπο Φωτικής Διονύσιο.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης του συνόλου της ιεραρχίας, καθώς και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στις 10 Μαΐου είχε λάβει 54 ψήφους από το σώμα της ιεραρχίας για να αναδειχτεί στη θέση του επισκόπου, ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για την μετέπειτα πορεία του στην Εκκλησία.

Είναι ενδεικτικό πως η πλειοψηφία συμφωνεί πως πρόκειται για ένα κατάλληλο πρόσωπο και μια πνευματική μορφή που μπορεί να διαδεχτεί τον πληθωρικό κ. Χρυσόστομο.

Όμως μέσα στην ιεραρχία ακούγονται και άλλα πρόσωπα που συγκεκριμένοι μητροπολίτες θέλουν να βγάλουν μπροστά.

Μόνο και μόνο για να «χτυπήσουν» τον πρώην Ζακύνθου, αδιαφορώντας αν με τον τρόπο τους «κάψουν» την όποια τους επιλογή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από τα στρατόπεδα, όμως, σύμφωνα με μητροπολίτες, έχει ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής πως θα στηρίξει τον Επίσκοπο Φωτικής.

Κυρίως επειδή έχει την αποδοχή του συνόλου της ιεραρχίας και διότι είναι ένα πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης όλων, αφού διαθέτει τα προσόντα για να αναλάβει τη μητρόπολη Ζακύνθου.

Το μόνο βέβαιο είναι πως όποιος κι αν διαδεχτεί τον κ. Χρυσόστομο δεν θα έχει εύκολο έργο.

Όχι μόνο γιατί θα αναλάβει μία δύσκολη μητρόπολη, αλλά θα βρίσκεται πάντοτε υπό το αυστηρό βλέμμα και την κρίση του προκατόχου της...!

Εμφανίσεις: 58703
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!