Ο Επίσκοπος Ποντόλσκ στον Μητροπολίτη Σταγών

stag mosxas1

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των Ρώσων προσκυνητών, που επισκέπτονται την Ελλάδα, με αποκλειστικό στόχο να δουν από κοντά σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της χώρας, αλλά και να προσκυνήσουν ιερά λείψανα, διανύοντας -στο πλαίσιο οργανωμένων ταξιδιών- μια διαδρομή περίπου 2500 χιλιομέτρων σε μια εβδομάδα, από άκρη σε άκρη της ελληνικής επικράτειας.

Οι σταθμοί στη διαδρομή των 2500 χλμ, που διανύουν οι Ρώσοι προσκυνητές, είναι- μεταξύ άλλων - οι εξής: Θεσσαλονίκη (βυζαντινές εκκλησίες, μονές), Ουρανούπολη ('Αγιον 'Ορος), Καλαμπάκα (Μετέωρα), Κέρκυρα ('Αγιος Σπυρίδων), Πάτρα (Άγιος Ανδρέας), Κόρινθος (βήμα Αγίου Παύλου) και Εύβοια (Ι.Ρώσσος).

Ο θρησκευτικός τουρισμός έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά, ξεκινώντας από το ότι εμφανίζεται ανθεκτικός σε περιόδους κρίσης (σε αντίθεση με τον τουρισμό αναψυχής) και φτάνοντας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προφίλ του μέσου τουρίστα.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που πραγματοποιούν επισκέψεις σε μια χώρα για θρησκευτικό τουρισμό ανήκουν στη μέση και ανώτερη εισοδηματική τάξη (άρα έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν χρήματα στον προορισμό τους) και τείνουν να επαναλαμβάνουν το ταξίδι τους, σύμφωνα τη διεθνή τουριστική ορολογία.

Ο Ρώσος Επίσκοπος Ποντόλσκ κ.Τύχων, ο οποίος είναι ο Επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου Μόσχας, συνοδευόμενος από έναν Ακόλουθό του, τον π.Αντώνιο επισκέφτηκαν χθες τα Μετέωρα για να προσκυνήσουν.

Με την κάθοδό τους από τα Μοναστήρια και δη το μεσημέρι εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κκ. Σεραφείμ.

Ο κος Σεραφείμ τους απεδέχθη με μεγάλη αγάπη και σεβασμό και έκανε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί τους.

Εκτός από Εκκλησιαστικά θέματα που περιείχε η συζήτησή τους, το βασικό αντικείμενο ήταν ο Προσκυνηματικός Τουρισμός. Ο Ρώσος Επίσκοπος μετέφερε στον κ. Σεραφείμ την επιθυμία πολλών συμπατριωτών του να επισκεφτούν την χώρα μας, και δη τα Μετέωρα για να προσκυνήσουν.

Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές και τα κειμήλια των Μετεώρων και δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα με Ρώσους Προσκυνητές.

Είναι αξιοσημείωτη η φράση του Επισκόπου Ποντόλσκ κ. Τύχων ότι «το 2013 θα είναι η χρονιά των Ρώσων για την Ελλάδα».

Φαίνεται πλέον φανερά ότι η βαριά βιομηχανία της περιοχής θα είναι ο Θρησκευτικός Τουρισμός και θα πρέπει να μην χαθεί ένα ακόμη τρένο ανάπτυξης και ευημερίας για τον τόπο μας.

Συνάμα αυτή την στιγμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται η διοργάνωση ενός Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού στην Καλαμπάκα, και οι Αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν το θέμα.

stag mosxas

 

Εμφανίσεις: 53897
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!