65η ετήσια απονομή πτυχίων στην Θεολογική του Jordanville (ΦΩΤΟ)

HTM 4173

Την 65η ετήσια απονομή πτυχίων των τελειοφοίτων εόρτασε η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Αγίας Τριάδος στο Jordanvill.

Στους υποψηφίους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλες τις απαιτήσεις της σχολής απονεμήθηκαν τα πτυχία της θεολογίας και το δικαίωμα να φορούν το ενδεικτικό των αποφοίτων μετάλιο της σχολής. 

Αυτά σηματοδοτούν το αποκορύφωμα των ετών επιτυχημένης μελέτης, εξετάσεων, συμμετοχής στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας με ενεργή συμμετοχή στις ἱερές ἀκολουθίες τόσο από το ψαλτήρι όσο και στο ιερό, και την εργασία στο μοναστήρι.

Το πτυχίο θεολογίας της Ορθόδοξης Ακαδημίας της Αγίας Τριάδος είναι διαπιστευμένο από την επιτροπή εκπαίδευσης του New York State Department of Education, η οποία επίσημα αναγνωρίζει την φοίτηση πανεπιστημιακού επιπέδου.

Οι πτυχιούχοι προετοιμάζονται όλη την εβδομάδα με τις συνολικές τελικές εξετάσεις τους και στη συνέχεια συμμετέχουν στο ένα αποχαιρετιστήριο γεύμα του Σάββατο πριν από την αποφοίτησή τους ως τελική υπηρεσία προς τους αδελφούς της Μονής και τους συναδέλφους ιεροσπουδαστές.

Η εναρκτήρια τελετή πραγματοποιήθηκε με ολονύκτια αγρυπνία και θεία λειτουργία, που προεξήρχε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ιλαρίων, Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης, πρώτος Ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ρωσίας.

Η τελετή αποφοίτησης άνοιξε με το "Χριστός Ανέστη" και τους εθνικούς ύμνους των Ηνωμένων πολιτειών και της Ρωσίας καθώς και το "Ο Θεός σώζει τον Τσάρο" και τον προεπαναστατικό ρωσικό εθνικό ύμνο απο τα μέλη της χορωδίας της Σχολής.

Ο Αρχιμανδρίτης Λουκάς, κοσμήτορας της σχολής άνοιξε επίσημα την τελετή αποφοιτήσεως με ενθαρρυντικά λόγια προς τους αποφοίτους.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων στην σύντομη αλλα περιεκτική ομιλία του αναφέρθηκε στον μελοντικό ρόλο των αποφοίτων υπηρετόντων ιερατικά την Ορθόδοξη εκκλησία. 

Ο διευθυντής του μουσείου και ερευνητικού αρχείου πρωθιερεύς Βλαδίμηρος παρουσίασε τον κεντρικό ομιλητή Σεργκέι Τσάπνιν, αρχισυντάκτη του επίσημου περιοδικού του Πατριαρχείου Μόσχας. 

Ο κ. Κ. Τσάπνιν ειναι διαπρεπής δημοσιογράφος εκκλησιαστικών θεμάτων, αναφέρθηκε στη σύγχρονη θρησκευτική σκέψη της Ρωσίας και την τρέχουσα κατάσταση της μετα-κομμουνιστική περιόδου σχετικά με εκκλησιαστικά θέματα. 

Επίσης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα πτυχία της θεολογίας απονεμήθηκαν στους υποψηφίους με το πέρας της ομιλίας του κ. Τσάπνιν, ενώ δόθηκαν και βραβεία για την εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση των αριστούχων φοιτητών.

Κατόπιν ο Μητροπολίτης Ιλαρίων απένημε στον πρωτοδιάκονο και καθηγητή της σχολής Βίκτορα (Victor) Lochmatow τιμητική συνοδική διάκριση για την αναγνώριση των σαράντα ετών διδασκαλίας και υπηρεσίας προς την Ορθόδοξη Σχολή της Αγίας Τριάδος. 

Η τελετή πτυχιοδοσίας έκλεισε με προσευχή.  Ακολουθήθηκε εορταστικό γεύμα για όλους.

HTM 4060

HTM 4084

HTM 4092

HTM 4104

HTM 4108

HTM 4119

HTM 4141

HTM 4194

HTM 4206

HTM 4207

HTM 4213

HTM 4231

Εμφανίσεις: 56924
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!