Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στο ΓΕΕΘΑ

geethaΣήμερα 8 Σεπτεμβρίου, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Παναγίας Παντανάσσης στο στρατόπεδο Παπάγου, που είναι ο καθεδρικός Ναός του ΓΕΕΘΑ.

Της εορταστικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ενώ συμμετείχαν και οι στρατιωτικοί ιερείς των Επιτελείων, ο Διευθυντής του Σώματος Στρατιωτικών ιερέων ΓΕΕΘΑ πρωτ. π. Νικόλαος Γουρδούπης, ο Διευθυντής των Στρατιωτικών ιερέων ΓΕΣ πρωτ. π. Νικήτας Βελεγράκης και ο Διευθυντής των Στρατιωτικών ιερέων ΓΕΝ Αρχιμ. Ιουστίνος Μαρμαρινός και άλλοι ιερείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας, στον σκληρό αλλά με στόμφο και αληθινή θεολογία κήρυγμα του προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στην προσπάθεια προοδευτικών ανθρώπων να απομακρύνουν πολλούς από την Εκκλησία ισχυριζόμενοι ότι η ιατρική, η επιστήμη, η τεχνολογία και η σύγχρονη εξέλιξη της κοινωνίας καθιστούν περιττή την προσευχή και την επίκληση της βοήθειας του Θεού.

«Δεν χρειαζόμαστε, λένε, σωτήρα, θα μας σώσει η επιστήμη, η τεχνολογία και η εξέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορωνείας.

Αναφερόμενος όμως, για την σημερινή κατάσταση που βρίσκετε ο κόσμος είπε : «Τα αδιέξοδα, όμως, στα οποία οδηγείται ο κόσμος, απομακρυσμένος από τον Θεό, αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της παρουσίας του Θεού στον σύγχρονο κόσμο».

Και κατέληξε λέγοντας: «Μόνος Σωτήρας είναι ο Χριστός»

Αμέσως μετά, ακολούθησε η περιφορά της Εικόνος της Παναγίας εντός του Στρατοπέδου Παπάγου, συνοδευόμενη από την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και υπό τον ήχο της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην είσοδο του ΓΕΕΘΑ, τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στους υπέρ Πατρίδος Αγώνες.

Την Πολιτική Ηγεσία εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης και πολλά στελέχη των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την τέλεση της Ακολουθίας, πλήθος κόσμου συνέρεε για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας από το Στρατιωτικό αλλά και πολιτικό προσωπικό του Επιτελείου.

geetha1

geerha2

geetha3

geetha4

geetha5

geetha6

geetha7

geetha8

geetha9

naos-geetha

Εμφανίσεις: 74639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!