Μοναστηριακή κατάνυξη στον Εσπερινό στην Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας


kallipetra01Με μοναστηριακή κατάνυξη και κατά το πλήρες αγιορείτικο τελετουργικό τελέσθηκε σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας Βεροίας, στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα.

Πλήθος προσκυνητών προσήλθαν στο μοναστήρι δημιουργώντας το αδιαχώρητο για να λάβουν την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου διά της Θαυματουργής Της Εικόνας που θησαυρίζεται στη Μονή εδώ και αιώνες.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο άγιος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής γέρων Παλαμάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και τη σημασία της Θεομητορικής Εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, ενώ ευχαρίστησε το πλήθος των προσκυνητών που κατέκλυσαν την Ιερά Μονή καθώς και τους χορούς των Ιεροψαλτών που πλαισίωσαν τα Ιερά Αναλόγια.

Η Ιερά Μονή τελεί φέτος την πρώτη της πανήγυρη μετά την πλήρη καταστροφή της από πυρκαγιά τον Οκτώβριο του 2010. Είναι εμφανής η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβλήθηκε από την αδελφότητα προκειμένου να τελεσθεί με τρόπο άψογο ο φετινός εορτασμός.

Βυζαντινά μελίσματα εντός του καθολικού της Ιεράς Μονής, το κατανυκτικό φως των κεριών και η απόλυτη ευταξία δημιούργησαν αισθήματα πνευματικής ανάτασης στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της περιοχής που πάντα στηρίζει με την αγάπη του την πολύπαθη Ιερά Μονή. Αύριο το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο μεθέορτος Εσπερινός και το Κτητορικό Μνημόσυνο.

 

kallipetra02

kallipetra03

kallipetra04

kallipetra05

Εμφανίσεις: 47024
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!