Μαζί με τα αυθαίρετα η Βουλή ψήφισε και για το τζαμί

1145Στην ψήφιση -με τη μορφή τροπολογίας- της δημιουργίας τζαμί στο Βοτανικό μαζί με το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η πλειοψηφία των βουλευτών.

Μετά από πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε το ΛΑΟΣ, το συγκεκριμένο άρθρο ψήφισαν 198 βουλευτές ενώ 16 (σ.σ. οι βουλευτές του ΛΑΟΣ) το καταψήφισαν. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε και η ψήφιση, συνολικά του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα.

Το τζαμί θα ανεγερθεί στον Βοτανικό, σε χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό, και θα είναι μικρότερο σε έκταση από την πρώτη πρόβλεψή του (χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500 που είχαν σκεφτεί αρχικά).

Η ανακατασκευή των κτιριακών δομών που θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο, εκτιμάται ότι θα κοστίσει λιγότερο από τα 15 εκατ. ευρώ, που είχαν εγκριθεί το 2006 για την ανέγερση τζαμιού με κονδύλια.

Ακόμη, το τζαμί στο Βοτανικό δε θα διαθέτει μιναρέ, ενώ ο ιμάμης θα διορίζεται κατόπιν έγκρισης από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας.

Εμφανίσεις: 42744
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!