Ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο Βατικανό

ABC-head 2516592b

ROMFEA.GR | Το Βατικανό θα επισκεφθεί σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Ουέλμπι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

Εκπρόσωποι του Βατικανού κάνουν λόγω για μια "ενδιαφέρον επίσκεψη", καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Τζάστιν θα συναντηθούν για πρώτη φορά.

"Η επίσκεψη αυτή είναι μια ευκαιρία για τον Πάπα και τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας να επανεξετάσουν την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων, μεταξύ της Ρ/Καθολικής και της Αγγλικανικής Εκκλησίας", ανέφερε εκπρόσωπος του Βατικανού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπάρξουν συνομιλίες, καθώς και κοινή προσευχή.

Επίσης ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος μετά από προσωπικό αίτημα θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο κάτω από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ενώ θα προσευχηθεί στον τάφο του όπως το ίδιο έκανε και ο Προκάτοχος του.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας θα έχει συνάντηση και με τον Καρδινάλιο Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Εμφανίσεις: 71928
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!