Ενοχλημένη η Τουρκία με δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου

pope francis

ROMFEA.GR | Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, για πρόσφατες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων.

Να σημειωθεί ότι ο Πάπας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αρμενικό Καθολικό Πατριάρχης Κιλικίας Πέτρο, ανέφερε ότι "η γενοκτονία των αρμενίων είναι η πρώτη σύγχρονη γενοκτονία του εικοστού αιώνα".

Λίγα χρόνια νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Μπουένος Αϊρες Χόρχε Μπεργκόλιο (νυν Πάπας Φραγκίσκος) είχε χαρακτηρίσει την θανάτωση των Αρμενίων, ως το πιο σοβαρό έγκλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά του αρμενικού λαού και του συνόλου της ανθρωπότητας.

Πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται την ύπαρξη "γενοκτονίας" και ισχυρίζεται ότι απλά πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού λαού.

Τέλος η τουρκική κυβέρνηση εξέφραση την απογοήτευσή για τις δηλώσεις του Πάπα, μεταφέροντας την μέσω των εκπροσώπων σε Ρώμη και Άγκυρα.

Εμφανίσεις: 64956
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!