Κακομοιριά για την αρχοντιά του Βεροίας

beroias-mosxas

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Έκπληκτος δηλώνει ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονας με όσα ακούστηκαν, σχετικά με την επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην πόλη του.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας  στη Romfea.gr αναρωτιόταν ποιος αλήθεια επινόησε όλη αυτή την ιστορία, όταν όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη.

"O Πατριάρχης Ρωσίας ήρθε χωρίς να τον καλέσω. Τα είπα και τα έγραψα και στον Αρχιεπίσκοπο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ενώ πρόσθεσε:"Για να είμαι τυπικός επικοινώνησα με τον Αρχιγραμματέα, ο οποίος με ενημέρωσε πως ο Πατριάρχης μπορεί να πάει όπου επιθυμεί και η Σύνοδος δεν κανονίζει το πρόγραμμά του".

Άλλωστε, όπως διευκρινίζει στις αποκλειστικές δηλώσεις του στη Romfea.gr, δεν τον κάλεσε η Μητρόπολη αλλά οι δωρητές.

"Ξαφνικά ήρθε ο Επίσκοπος Σέργιος, ο οποίος απόρησε με την έκτακτη επίσκεψη του Πατριάρχη στη Βέροια", είπε. "Και αυτό γιατί, όπως μου ανέφερε ο Επίσκοπος, και άλλοι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος κάλεσαν τον Πατριάρχη και δεν πήγε", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας.

Και υπογράμμισε: "Δεν εκλήθη ποτέ από εμένα ο Πατριάρχης, και παρόλο που δεν τον καλέσαμε μας τίμησε με την παρουσία του."

Ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε πως έχει ενημερώσει με επιστολή του τον Αρχιεπίσκοπο, σημειώνοντας πως "καμία Σύνοδος δεν θα ασχοληθεί με το θέμα "γιατί έχει πάρει ήδη την απάντησή της".

Σχολιάζοντας τα όσα λέχθησαν περί του αγάλματος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την απορία του πως τέθηκε και αυτό το θέμα, όταν προ μόλις δέκα ημερών εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη άγαλμα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου με μεγάλες τιμές.

Πολλοί Μητροπολίτες πάντως σχολίαζαν στη Romfea.gr πως το θέμα είναι "ανύπαρκτο" και όσοι τα λένε "κινούνται εκ του πονηρού", διότι όλοι γνωρίζουν αφενός την "αρχοντιά" του Μητροπολίτη Βεροίας και πόσο τιμά τους επισκέπτες του και, αφετέρου, όλοι οι Μητροπολίτες θα ήθελαν να υποδεχτούν έναν Προκαθήμενο στην επαρχία τους.

Τέλος μητροπολίτης της Κεντρικής Ελλάδας ανέφερε στην Romfea.gr: "Ας μην ξεχνάμε ότι τον Πατριάρχη Μόσχας κάλεσαν επισήμως, μόνο Μητροπολίτες των Νέων Χωρών...και ο νοών νοείτο".

Εμφανίσεις: 105909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!