Τι ζήτησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος από τον Πατριάρχη Μόσχας;

05KyrillMoscow04

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Οι σχέσεις του Προέδρου των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Βασιλείου με την Ρωσική Εκκλησία είναι άριστες.

Απόδειξη των άριστων σχέσεων ήταν η συνάντηση που είχε ο κ. Βασίλειος, με τον Πατριάρχη Μόσχας κατά την επίσκεψή του στο Συνοδικό Μέγαρο.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Ελασσώνος στο τετ α τετ που είχε με τον Πατριάρχη Μόσχας, μίλησαν για τον κοινό πνευματικό θησαυρό τον Άγιο Αρσένιο Επίσκοπο Ελασσόνος και Σουσδάν της Ρωσίας.

Το αίτημα του Μητροπολίτη

Πριν αναχωρήσει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος από την Ελλάδα επισκέφθηκε την Ι.Μ. Βεροίας, όπου εκεί ο Μητροπολίτης Ελασσώνος είχε την ευκαίρια να έχει ένα δεύτερο τετ α τετ με τον Πατριάρχη.

"Αγιώτατε, να αφιερώσετε έναν από τους νέους Ναούς της Μόσχας, στη μνήμη του Αγίου Αρσενίου'', φέρεται να είπε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος στον Πατριάρχη Κύριλλο.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, άκουσε με πολύ προσοχή την πρόταση του Μητροπολίτη Ελασσώνος, λέγοντας: "Θα φροντίσω Σεβασμιώτατε να ικανοποιηθεί το αίτημά σας!"

Εμφανίσεις: 104129
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!