Λαμπρό συλλείτουργο στο Ντμιτρώφ της Ρωσίας (ΦΩΤΟ)

leitoyrgiaΛαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου στη πόλη Ντμιτρώφ της Μόσχας, με αφορμή την επέτειο των 857 χρόνων από την ίδρυση της πόλης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Ιουβενάλιος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σερπούχωφ κ. Ρωμανό.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Ντμιτρώφ και του Μητροπολίτη Ιουβεναλίου, μετέφερε τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Κολόμνας.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Φωτεινής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτανεία στο κέντρο της πόλεως, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως, δεκάδες νεόνυμφοι καθώς και χιλιάδες πιστοί.

Τέλος ο Μητροπολίτης Βεροίας στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε, τίμησε τον Δήμαρχο της πόλης Ντμιτρώφ κ. Βαλέριο Γαβριήλωφ και τον Μητροπολίτη Κολόμνας κ. Ιουβενάλιο, με το μετάλλιο της Μητροπολέως του Αποστόλου Παύλου.

Νωρίτερα στο κτίριο του Δημαρχείου εκπρόσωποι 18 χωρών, υπέγραψαν ένα μήνυμα υπέρ της ειρήνης, με τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων να υπογράφει για την Ελλάδα.

 

leitourgia1

leitourgia2

leitourgia3

leitourgia4

0-sileitourgo

0-seilitourgo1

leitourgia16

leitourgia5

leitourgia6

leitourgia7

0-seilitourgo2

0-seilitourgo3

leitourgia8

leitourgia9

leitourgia10

leitourgia11

leitourgia12

leitourgia13

leitourgia14

leioturgia15

leitourgia17

leitourgia18

leitourgia27

leitourgia28

leitourgia19

leitourgia20

leitourgia29

leitourgia23

leitourgia21

leitourgia22

leitourgia24

leitourgia25

leitourgia26

romanos

dmitrof

ipografi

Εμφανίσεις: 45676
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!