Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο

0df

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο Προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας  Αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Ουέλμπι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Βατικανό.

Καλωσορίζοντας τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπος ο Πάπας Φραγκίσκος, ανέφερε ότι ''πρέπει να εργαστούμε από κοινού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, και του θεσμού της οικογένειας πάνω στο γάμο''.

Να αναφερθεί ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των σχέσεων των δύο εκκλησιών, αλλά και οι διαφορές που υπάρχουν όσον αφορά το θέμα της χειροτονίας γυναικών.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ελπίζει στη φιλία, υπογραμμίζοντας παράλληλα της δυσκολίες που υπάρχουν.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άντρες, συμφώνησαν για τη δημιουργία ενός κοινού οικονομικού συστήματος, για όσους υποφέρουν από την φτώχεια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι επισκέφθηκε τους τάφους, του Αποστόλου Πέτρου και του Πάπα Ιωάννη Παύλου,

Να σημειωθεί ότι απευθυνόμενος προς τον Πάπα Φραγκίσκο εξήρε το έργο των Παπών και των Αρχιεπισκόπων της Καρντεβουαρίας, που κατά τα τελευταία πενήντα έτη έφεραν κοντά και τις δύο πλευρές.

Τέλος τιμώντας το έθιμο για τους Αρχιεπισκόπους Καρντεβουαρίας ο Αρχιεπίσκοπος φόρεσε το περίφημο δακτυλίδι που είχε δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Μιχαήλ Ramsey από τον Πάπα Παύλο τον VI το 1966.


Εμφανίσεις: 49687
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!