Δέρκων Απόστολος: "Θα ζητάει και χρήματα από τον ΠΑΟΚ"

ImageΤις αμφιβολίες του για το αν ο Βασίλης Φλωρίδης μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δέρκων, Απόστολος. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» αναφέρθηκε στην κόντρα του Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τι μετέφεραν γι’ αυτόν σε ανθρώπους του «Δικεφάλου». 

Το www.sport-fm.gr δεν υιοθετεί το δημοσίευμα, αλλά οφείλει να το παρουσιάσει, όπως επίσης και την «αντίδραση» της άλλης πλευράς όταν και εφόσον προκύψει τέτοια: 

«Oταν γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Βασίλη Φλωρίδη για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του Δικέφαλου προσπάθησαν να αντλήσουν πληροφορίες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ένας από εκείνους που προειδοποίησε, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην εμπλακεί σε τέτοια περιπέτεια, ήταν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δέρκων, Απόστολος. 

Παρά τις συστάσεις, σήμερα ο Βασίλης Φλωρίδης εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι θα γίνει μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ότι συγκεντρώνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μεσολάβησε μία προεδρική εμφάνιση στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και η κατάθεση 500.000 ευρώ στο λογαριασμό της ΠΑΕ. 

Η "Θ Sports" επικοινώνησε με έναν άνθρωπο που έχει διαδραματίσει ρόλο στην υπόθεση δίνοντας πληροφορίες και προειδοποιήσεις. Πρόκειται για τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δέρκων, Απόστολο. 

Φίλαθλος του ΠΑΟΚ ο ίδιος από τα φοιτητικά του χρόνια, με παρουσία στη Θύρα 4 (σύμφωνα με τον Γιώργο Κούδα) ρωτήθηκε από ανθρώπους του ΠΑΟΚ, όπως και άλλοι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου και έδωσε τις... απαραίτητες συστάσεις. 

«Από τον ΠΑΟΚ μας ρώτησαν και τους τα είπαμε. Εκείνοι επιμένουν να τον κάνουν πρόεδρο. Δυστυχώς, δεν βάζουν γνώση. Μα, για τις 500.000 ευρώ που διαβάζουμε ότι έδωσε;

Εμείς τους είπαμε ότι στο τέλος αυτής της ιστορίας ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα ζητάει και χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ένα ιστορικό σωματείο όπως ο ΠΑΟΚ, με χιλιάδες φίλων στην Ελλάδα, θα μπει σε μία τέτοια περιπέτεια.

Μας έχει κουράσει αυτή η ιστορία. Και στην Καινή Διαθήκη γράφεται ότι μετά τις 2-3 νουθεσίες, παραιτείσαι», τόνισε ο κ.κ. Απόστολος στη «Θ Sports». 

Στο εύλογο ερώτημα, αν από την πλευρά του Πατριαρχείου υπήρξε επίσημη κρούση προς την ελληνική Πολιτεία για την πιθανή εμπλοκή του κ. Φλωρίδη στον ΠΑΟΚ, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης απάντησε ότι «τι να πούμε στο κράτος, αν στον ΠΑΟΚ δεν καταλαβαίνουν;

Εμείς μιλήσαμε σε όσους μας ρώτησαν. Προσωπικά μίλησα με τον γραμματέα του συνδέσμου των βετεράνων, τον κ. Σπανδωνίδη.

Τους είπαμε όλα όσα έπρεπε να πούμε. Απο ό,τι έχω πληροφορηθεί, ο Πατριάρχης έχει δώσει συνέντευξη για το συγκεκριμένο θέμα.

Αν οι βετεράνοι, όπως ο Γιώργος Κούδας, που έχουν χύσει ιδρώτα για τη φανέλα του ΠΑΟΚ χωρίς να πάρουν εκατομμύρια, δεν μπορούν να έχουν έναν συμβουλευτικό λόγο μέσα στην ομάδα, τότε τι να πούμε εμείς;» 

Στην ερώτηση για τα συναισθήματα που γεννά στον ίδιο η πιθανή εμπλοκή του Βασίλη Φλωρίδη, ο κ.κ. Απόστολος απάντησε: «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι αφορισμένος, που έχει τιμωρηθεί από την Εκκλησία. Αυτό για εμάς τα λέει όλα.

Από κει και πέρα, όπως προείπα, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Ό,τι έπρεπε να πούμε για να προφυλαχθεί αυτό το ιστορικό σωματείο, το είπαμε». 

«Σαρξ εκ της σαρκός» ο Δικέφαλος 

Ο Βασίλης Φλωρίδης, που αφορίστηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2007, είχε δικαστικές διαμάχες για γνωστές υποθέσεις με το Πατριαρχείο και τον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο προσωπικά, χωρίς να δικαιωθεί. Φυσιολογικά, αντιμετωπίζεται ως εχθρός στο Φανάρι.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζεται με μεγάλη συμπάθεια.

Το 2006 ο Πατριάρχης είχε λαμπρύνει με την παρουσία του τη γιορτή για τα 80 χρόνια του ΠΑΟΚ.

«Η μήτηρ εκκλησία και η Αγία Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης παρακολουθούν τον ΠΑΟΚ και χαίρονται καθώς τις επιτυχίες τις χαίρονται και για δικές τους, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι "σαρξ εκ της σαρκός των".

Γέννημα και θρέμμα της Πόλης είστε. Αυτό πρέπει να γεννά συγκίνηση και υπερηφάνεια», είχε πει τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης».

Εμφανίσεις: 39840
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!