Ο Φάρος του Κόσμου στην αναφορά της Ευρωπαϊκής Κομισιόν

faros kosmou

«Στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1989 (ως μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ‘POVERTY 3’) σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενίσχυση της σχολικής παρακολούθησης και εκπαίδευσης των Ρομά παιδιών, ηλικίας 6-14, τα οποία δεν είχαν πάει στο σχολείο μέχρι εκείνη τη στιγμή και τα περισσότερα δεν μιλούσαν Ελληνικά.

Εθελοντές οι οποίοι αναλάμβαναν από ένα δρόμο, σε συνεργασία με τους γονείς των παιδιών, ξυπνούσαν τα παιδιά το πρωί και να τα συνόδευαν στο σχολείο.

Από την αρχή ξεκίνησε μια συνεργασία με τις τοπικές αρχές και ειδικότερα με την τοπική εκκλησία, η οποία παρείχε στα παιδιά πρωινό καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος POVERTY 3, αλλά και μετά την λήξη του.

Σήμερα η τοπική εκκλησία υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή μέσω του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων Παιδιών, παρέχοντας πρωινό και τα υπόλοιπα γεύματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης σε περισσότερα από 60 παιδιά Ρομά.

Μέσα από αυτές τις προσπάθειες, η πρόσβαση στην εκπαίδευση που παρέχεται στα παιδιά, έχει ως αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί το επίπεδο μόρφωσης για τα περισσότερα από αυτά. Τα τελευταία χρόνια, οι πρώτοι μαθητές από την περιοχή κατάφεραν να περάσουν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή».

Εμφανίσεις: 71681
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!