Μέλη της Ρωσικής Κυβέρνησης προσκύνησαν τον Άγ. Δημήτριο – (Φώτο)

P9020020Τέταρτη ημέρα της επισκέψεως του Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, στην Ιερά Μητρόπολη Κρουτίσης και Κολόμνας στη Ρωσία.

Σήμερα ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, επισκέφθηκε διάφορα προσκυνήματα της Ρωσικής Εκκλησίας, με πρώτο σταθμό την Ιερά Μονή Ποκρόβσκι.

Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από την Καθηγουμένη Γερόντισσα Ολυμπιάδα και εν συνεχεία στο Καθολικό της Μονής, προσκύνησε την λάρνακα όπου φυλάσσονται τα λείψανα των γονέων του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Παντελεήμων επισκέφθηκε τον χώρο όπου έζησε μικρό παιδί ο Όσιος Σέργιος, ενώ περπάτησε μέσα στο δάσος για να πιει αγίασμα από την λίμνη.

Επόμενος σταθμός ήταν το ασκητήριο Γεθσημανή το οποίο βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα από την Λαύρα του Αγίου Σεργίου, εκεί ασκήτεψαν δεκάδες άγιοι της Ρωσικής γης.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας ξεναγήθηκε από τους πατέρες της Αδελφότητας, στους ναούς καθώς και στα σπήλαια όπου ασκήτεψαν οι άγιοι.

Να σημειωθεί ότι τα σπήλαια των Αγίων, κατά τη περίοδο του κουμμουνισμού μετατράπηκαν σε φυλακές και εκεί φυλακίζονταν όσοι θα εκτελούνταν.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την Λαύρα του Αγίου Σεργίου, για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Οσίου Σεργίου, την λάρνακα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και του Αγίου Ιννοκεντίου της Αλάσκας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από λίγο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ουσπένσκι της Επαρχίας Ντιμιτρώφ, ο Μητροπολίτης Βεροίας υποδέχθηκε δύο Υπουργούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την Υπουργό Οικονομικής Διαχείρισης κα Τατιάνα Κρικουνόβα και την Υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κα Βαλεντίνα Λαγκούνκινα.

Τέλος οι δύο γυναίκες Υπουργοί ασπάστηκαν με ευλάβεια το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου, ενώ δέχθηκαν τις πατρικές παραινέσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελήμονα.

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό:

0-0serg

0-0sergios

0-0sergios1

0-0sergios2

0-0sergios3

0-0sergios4

0-0sergios5

0-0sergios7

0-0sergios8

0-0sergios6

0-0sergios9

0-0sergios10

0-0sergios11

0-0sergios12

0-0sergios13

0-0sergios14

Εμφανίσεις: 39781
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!