Για πρώτη φορά η Θεία Λειτουργία του Σεραπίωνος (ΦΩΤΟ)

serapionos

ROMFEA.GR | Την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 όσοι λειτουργήθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας έζησαν στιγμές κατάνυξης, με αφορμή την τέλεση της μέχρι χθες αγνώστου σε πολλούς αρχαίας Θείας Λειτουργίας, ενός εκ των Αγίων Πατέρων των αγίων και ιερών Συνόδων, του Επισκόπου Θμούεως Σεραπίωνος.

Η Θεία Λειτουργία του Σεραπίωνος τελέστηκε για πρώτη φορά επίσημα με άδεια και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς, σύμφωνα με την αρχαία Αλεξανδρινή τάξη και εκκλησιαστική ευπρέπεια.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος με ιεροπρέπεια τέλεσε την Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Καθηγητής της Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Φίλιας.

Ο κ. Φίλιας αναφέρθηκε στο Ευχολόγιο και την Θ. Λειτουργία του Σεραπίωνος, ερμηνεύοντας μάλιστα διάφορα σημεία της Λειτουργίας για να την κατανοήσουν καλύτερα οι πιστοί, ενώ εξήρε την σπουδαιότητα και τον πλούτο της λειτουργικής παραδόσεως.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ, ενώ προσεφώνησε τον τιμώμενο πανεπιστημιακό Καθηγητή.

Τέλος, ο Αρχιμ. Παύλος Αλεξάς αναφέρθηκε στο σπουδαίο γεγονός της τελέσεως της Θ. Λειτουργίας του Σεραπίωνος, καθώς και στη σημασία της παρουσίας του καθηγητού κ. Φίλια, ενώ υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή του στη διαμόρφωση του κειμένου της Θ. Λειτουργίας και στην επιστημονική της τεκμηρίωση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Image
Η Θ. Λειτουργία του Σεραπίωνος
Εμφανίσεις: 141166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!