Ρωσική Αντιπροσωπεία στον Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο

ImageΑντιπροσωπείαν κληρικών της εν Ιεροσολύμοις Πνευματικής Αποστολής (Μίσσια) εδέχθη εις την οικίαν του εις το Κεντρικόν Μοναστήριον της Αδελφότητος, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εις την Ιερουσαλήμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, προκειμένου ίνα υποβάλλωσιν αυτώ τας συγχαρητηρίους αυτών ευχάς επί τη 60η επετείω των γενεθλίων του Ιεράρχου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Οι απεσταλμένοι ρώσοι κληρικοί, Ηγούμενος Θεοφάνης και Ιερομόναχος Αντώνιος, επέδωσαν εις τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο ωραιωτάτην ανθοδέσμην και δώρα, εις ένδειξιν εκτιμήσεως προς το σεπτόν αυτού πρόσωπον και διεβεβαίωσαν τον Ιεράρχην δια τας συνεχείς προσευχάς των Μελών της εν Ιεροσολύμοις Αποστολής, υπέρ υγιείας, ενισχύσεως και μακροημερεύσεως αυτού προς συνέχισιν της αρχιερατικής αυτού Διακονίας, επ’ αγαθώ της Αγιωτάτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ενωρίτερον, ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, δι’ επισήμου γράμματος συνεχάρη θερμώς τον Μητροπολίτην Βόστρων κ. Τιμόθεον επί τη επετείω των 60ων γενεθλίων αυτού, διαβιβάσας και «τα ειλικρινή συγχαρητήρια και τας ευχάς του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποίος», όπως αναφέρει η επιστολή «εισέτι εκ του χρόνου της φοιτήσεως υμών εις την Θεολογικήν Ακαδημίαν της Αγίας Πετρουπόλεως, θεωρεί Υμάς φίλον του» και προσθέτει:

«Από τα νεανικά υμών χρόνια, επιδιώκοντες «θεωρείν την τερπνότητα Κυρίου και επισκέπτεσθαι τον ναόν τον άγιον αυτού» (Ψαλμ. 26,4), αφιερώσατε την ζωήν υμών εις την διακονίαν του Κυρίου και της Αγίας Αυτού Εκκλησίας» και περαιτέρω τονίζει:

«Με την ανάδειξιν υμών εις έναν εκ των πλέον διακεκριμένων Ιεραρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, δεν απωλέσατε την ειλικρινή εγκαρδιότητα και την ευαγγελικήν απλότητα, η οποία πάντοτε εχαρακτήριζεν υμάς και εις την οποίαν οφείλεται η αγάπη και ο σεβασμός εκ μέρους των αδελφών υμών αρχιερέων, του ιερού κλήρου και των απλών πιστών εις το πρόσωπον υμών».

Εμφανίσεις: 42940
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!