Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Περιστέρι

hrisoupoli2

Με την δέουσα λαμπρότητα εόρτασε η Ενορία της Αγίας Τριάδος Χρυσουπόλεως, της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου 2013 του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος και κήρυξε εμπνυσμένα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.Χρυσόστομος προεξήρχε τόσο στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της κυριωνύμης ημέρας, όσο και στην πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος το απογεύμα της ίδιας ημέρας.

Υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής και την τιμητική συμμετοχή αγήματος η θαυματουργός Εικόνα πέρασε τους δρόμους της Ενορίας προς αγιασμό των ανήμπορων και μη ενοριτών.

Στο τέλος της Λειτανείας ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος εξήρε το ποικίλο έργο που συντελείτε στην Ενορία (ανέγερση μεγάλου ναού,παιδικός σταθμός, σίτιση εμπερίστατων αδελφών κ.ά.) και επαίνεσε για μία ακόμη φορά τον προϊστάμενο της εκκλησιαστικής κοινότητας Αρχιμ. Γεράσιμο Καραμολέγκο, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως και Γραμματέα των Ιεροσυνοδικών Γραφείων καθώς και τους υπόλοιπους συνέργατες, κληρικούς και λαϊκούς.
 
Παρούσα ήταν η δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, ενώ όλοι αλληλοευχήθηκαν να υπάρχει υγεία και δύναμη για συνέχιση του ενοριακού ποιμαντικού έργου και να συνεορτάζουν για χρόνια.

hrisoupoli

hrisoupoli1

hrisoupoli3

hrisoupoli4

hrisoupoli5

hrisoupoli6

Εμφανίσεις: 67235
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!