Στην Κόρινθο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

korinthosΆυριο Παρασκευή 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βόχας. 

Την ίδια ημέρα παραμονή της εορτής, στις 7:00 το βράδυ, θα τελεστεί ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πλαισιουμένου από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
 
Επίσης θα παραστούν οι προσκεκλημένοι Μητροπολιτές Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ΙΙλίου κ. Αθηναγόρας.
 
Ειδικά προσκεκλημένη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, στον Μέγα Συνοδικό Εσπερινό θα ψάλλει η διεθνώς αναγνωρισμένη χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά.
 
Το βράδυ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, πολιούχου της πόλης μας, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως επίσης και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν Κορινθία Αγίων…».
Εμφανίσεις: 52960
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!