Διευρύνονται τα Σπίτια Γαλήνης στο Βόλο

spitiagalinis

Στην κατεύθυνση της αύξησης του συνολικού αριθμού των Σπιτιών Γαλήνης και της δημιουργίας νέων, σύγχρονων υποδομών, προσανατολίζεται η τοπική Εκκλησία, με στόχο την εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των απόρων συμπολιτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί συνεργασία με το Ιδρυμα Νιάρχος, προκειμένου να προχωρήσει και να υλοποιηθεί ο υπάρχων σχεδιασμός.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Μητρόπολη Δημητριάδος έχουν λάβει  κατ’ αρχήν την έγκριση των αρμοδίων και προχωρούν, με απώτερο στόχο να υλοποιηθούν.

Οι προτάσεις της τοπικής Εκκλησίας που έχουν τεθεί υπόψη των υπευθύνων του Ιδρύματος Νιάρχος περιλαμβάνουν κατ’ αρχάς την αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του Ορφανοτροφείου, προκειμένου να δημιουργηθεί Σπίτι Γαλήνης, «σε συνεργασία με το Ορφανοτροφείο φυσικά, διότι αυτό φέρει την ευθύνη», διευκρινίζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Η τοπική Εκκλησία είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην συγκεκριμένη προσπάθεια, που έχει ως επίκεντρο την δημιουργία ενός χώρου που θα εξυπηρετεί τους απόρους της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και όσους έχουν ανάγκη γενικότερα.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία και το σκεπτικό της συγκεκριμένης πρότασης, ο χώρος του παλαιού ορφανοτροφείου θα αξιοποιηθεί ώστε να έχουν καλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας τα ίδια τα παιδιά και παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής φαγητού και στην ευρύτερη περιοχή σε συνεργασία με τον ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Θα είναι ουσιαστικά ένα Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Παντελεήμονα, που θα λειτουργεί σε συνεργασία πάντα με το Ορφανοτροφείο.

Παράλληλα δημιουργείται ένα καινούργιο Σπίτι Γαλήνης στον Άγιο Τρύφωνα, στα πρότυπα του αντίστοιχου Σπιτιού Γαλήνης που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος στην Παναγία των Αλυκών και ήδη λειτουργεί. Σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα θα δημιουργηθούν, εξάλλου,  οι αντίστοιχες υποδομές στον Άγιο Τρύφωνα.

Παράλληλα όμως, έχει υποβληθεί αίτημα από την Μητρόπολη Δημητριάδος για επέκταση των υποδομών που υπάρχουν στο Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Νεκταρίου στην Νέα Ιωνία, προκειμένου να εξυπηρετούνται περισσότεροι άποροι.

Οι υποδομές υλοποιούνται από το Ίδρυμα Νιάρχος, αλλά η καθημερινή λειτουργία των παραπάνω χώρων θα αποτελεί ευθύνη της ενορίας όπου υπάγονται.

Εμφανίσεις: 43828
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!