Πάπας Φραγκίσκος: ''Πρέπει να προσευχόμαστε για την ενότητα'' (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

4343

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό.

Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Θρόνου έφτασε στη Ρώμη για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπως κάθε χρόνο αντιπροσωπεία της Ρώμης συμμετάσχει στην Θρονική Εορτή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη και την Συνοδεία του, μεταξύ άλλων τόνισε: ''Είναι σημαντικό γεγονός το ότι σήμερα είμαστε σε θέση να προβληματιστούμε από κοινού, χωρίς να αποσιωπούμε αυτά που μας χωρίζουν."

‘‘Η αλληλοκατανόηση των εκατέρωθεν παραδόσεων, μας  βοηθά να μαθαίνουμε και γινόμαστε σοφότεροι", πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε άλλο σημείο ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στην ενότητα, υπογραμμίζοντας ότι "γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ενότητα είναι δώρο Θεού."

"Πρέπει να προσευχόμαστε συνεχώς για την πραγματοποίηση της ενότητας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάπας.

Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομάιο για την αποστολή Αντιπροσωπείας, ενώ έκανε ειδική μνεία για την παρουσία του κατά την ενθρόνιση του. 

Ιδιαίτερα  μνημόνευσε την παρουσία του Μητροπολίτου Περγάμου κ. Ιωάννου, τονίζοντας ότι "η ενότητα μεταξύ των Χριστιανών είναι μια ανάγκη που δεν μπορεί να αγνοηθεί."

"Μια βασική συμβολή στην αναζήτηση της πλήρους κοινωνίας μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων προσφέρεται από την Μικτή Επιτροπή  του Θεολογικού Διαλόγου, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου, Μητροπολίτη  Ιωάννη, καθώς και από σεβάσμιο αδελφό μου Καρδινάλιο Kurt Koch", ανέφερε ο Πάπας όσον αφορά την εξέλιξη του διαλόγου.

Επίσης πρόσθεσε: "Σας ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη και ακούραστη αφοσίωσή σας. Η Επιτροπή έχει ήδη πολλά κοινά κείμενα και μελετά τώρα το ευαίσθητο θέμα, θεολογικά και εκκλησιολογικά, την σχέση μεταξύ του πρωτείου και της συνοδικότητας στη ζωή της Εκκλησίας."

"Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια του από κοινού προβληματισμού, είναι τόσο πολύπλοκη και επίπονη, και εύχομαι να αποδώσει καρπούς στο μέλλον", υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Τέλος ο Πάπας τόνισε ότι δεν πρόκειται για συμβιβασμό των δύο Εκκλησιών μέσω ενός θεολογικού μινιμαλισμού, αλλά στην αποδοχή  της κοινής αληθείας του ζώντος Χριστού.


0-bat5

0bat

0-bat1

0-bat2

Εμφανίσεις: 99734
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!