Τι αλλάζει στους μισθούς μετά την απόφαση του αν. υπουργού Οικονομικών

0-iereisΝέες μειώσεις έρχονται στους μισθούς αρχιερέων, ιερέων και εκκλησιαστικών υπαλλήλων μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να περικόψει μία σειρά επιδομάτων.

Στο 20% ανέρχεται το ποσοστό της μείωσης των επιδομάτων αρχιερέων, αλλά και του διδακτικού προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Με την απόφαση του κ. Φ. Σαχινίδη ενεργοποιούνται οι νομοθετικές διατάξεις για την αναδρομική από την 1η Ιανουαρίου επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 2% επί του συνόλου των αποδοχών σε όσους μισθοδοτούνται από το δημόσιο (αρχιερείς, κληρικούς, εκκλησιαστικούς υπαλλήλους) ενώ μπαίνει μαχαίρι σε σειρά επιδομάτων από την 1η Ιουλίου.

Οι μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο θα δουν τον μισθό τους μειωμένο κατά μερικές δεκάδες ευρώ, ανάλογα με το ύψος της αμοιβής τους. Επιπλέον, επειδή δεν έχουν παρακρατηθεί οι εισφορές από την 1η Ιανουαρίου, οφείλονται αναδρομικά και θα παρακρατούνται από τον μισθοδοτούμενο αναλογικά έως τα τέλη του έτους.

Η εισφορά αλληλεγγύης θα υπολογίζεται σε 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού (λειτουργοί, υπάλληλοι και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας) των ΝΠΔΔ.

Εμφανίσεις: 36597
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!