Πλήθος πιστών στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννου του Κυνηγού

kinigouΜε την ευκαιρία της εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού επί της οδού Βουλιαγμένης χθες το απόγευμα με πανηγυρικό εσπερινό και ακολούθως ιερά αγρυπνία.

Στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο είναι αφιερωμένες έξι ημέρες του χρόνου, μια από αυτές είναι η 29η Αυγούστου όπου εορτάζετε η Αποτομή της τιμίας Κεφαλής του.

Ο Άγιος Ιωάννης τιμάτε από την Εκκλησία μας αναφέροντας το όνομα του μετά της Παναγίας στις δεήσεις και στις προσευχές μας.

Έτσι πλήθος κόσμου και ιερέων προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Άγιο Ιωάννη. Κατά την τέλεση του εσπερινού πραγματοποιήθηκε και η αρτοκλασία, με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και το απόγευμα θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος.

Στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου, βρίσκετε για προσκύνημα το σκήνωμα του Αγίου Νικολάου του Πλάνα, ο οποίος λειτουργούσε στην εν λόγω Εκκλησία.

kinigou1

kinigou2

Εμφανίσεις: 43897
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!