Σέρρες: 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

serronROMFEA.GR | Λαμπρή Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, επι τη συμπληρώσει 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλεως των Σερρών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκου και των Αρχών της πόλης.

«Σήμερα πρέπει να αναλογιστούμε την ένδοξη περίοδο των προγόνων μας, ας εμβαθύνουμε στο νόημα εκείνης της επετείου και ας πάρουμε κουράγιο και δύναμη, ώστε με αποφασιστικότητα και δύναμη να ξεπεράσουμε την κρίση το συντομότερο δυνατόν» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θ. Καράογλου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι «όπως ο ελληνικός στρατός ελευθέρωσε πριν από εκατό χρόνια την πόλη των Σερρών και έκτοτε διατηρείται ελεύθερη, θέλω να εγγυηθώ σε όλους ότι έτσι ακριβώς τα παιδιά του ελληνικού λαού, σήμερα και στο μέλλον, θα φροντίσουν η Ελλάδα να παραμείνει ελεύθερη και εγγυώμαι ότι θα την παραδώσουμε σε αυτούς που έρχονται μετά από μας, τόση, όση την πήραμε».

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτη Σερρών Αποστόλου (Χριστοδούλου), επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς και παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στο κέντρο των Σερρών, μπροστά από το Διοικητήριο της πόλης.

Εμφανίσεις: 59758
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!