Τιμήθηκαν οι Άγιοι Πάντες στην Ι.Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων

barlami1

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκαν και φέτος οι Άγιοι Πάντες στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.

Το απόγευμα του Σαββάτου Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλου και συμπαραστατούμενου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Ισιδώρου αλλά και των Καθηγουμένων των Ι.Μ Μ. Μετεώρου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Αρχιμανδριτών Νήφωνος, Δομετίου και Πολυκάρπου, μοναχών και κληρικών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών που συνέρευσαν στο Μετεωρίτικο μοναστήρι.

Στο εσωτερικό του ναού δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο αλλά καις τον αύλειο χώρο όπου τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία μετά το πέρας της οποίας  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων  κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Αυλώνος για την παρουσία του στο Βαρλαάμ και εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του στην Εκκλησία.

Από την πλευρά του  ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος -που έχει στενούς δεσμούς με την περιοχή καθότι υπηρέτησε ως καθηγητής-αναφερόμενος στην εορτή των Αγίων Πάντων τόνισε την σπουδαιότητα αυτής αλλά και το έργο τους καθώς για την  πίστη κάθε Χριστιανού προς τον Τριαδικό μας Θεό.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Σεβασμιότατων Μητροπιλιτών κ.κ. Χριστοδούλου και Σεραφείμ παρουσία πλήθους προσκυνητών που κατέκλυσαν εκ νέου το καθολικό και τους χώρους της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ και μέσα σε κλίμα κατάνυξης τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Πάντων.

Σημειώνεται τέλος ότι η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι η σφραγίδα της εορταστικής αυτής περιόδου του Πάσχα , που μας παρουσιάζει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, τους Αγίους Πάντες.

barlami2

barlami3

Εμφανίσεις: 54062
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!