Λοβέρδος: "Η Εκκλησία στέκεται αλληλέγγυος στη προσπάθεια του Υπουργείου"

ImageΣυνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αναφέρθηκε στον διάλογο με την Εκκλησία για τη δωρέα οργάνων.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος στην ερώτηση, αν προβληματίστηκε με την στάση της Εκκλησίας να αποσύρει τον εκπρόσωπο της από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεως τόνισε:

«Στη συνάντηση που ο ίδιος ζήτησα από τον Αρχιεπίσκοπο δήλωσα πως τα σημεία συμφωνία μας είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Η Εκκλησία στέκεται αλληλέγγυος στην προσπάθεια που επιτελεί το υπουργείο Υγείας για την αύξηση των μεταμοσχεύσεων στην χώρα μας.

Η μοναδική μας διαφωνία έγκειται στη διάταξη της εικαζόμενης συναίνεσης που ο νόμος προβλέπει, η οποία όμως θα εφαρμοστεί από το 2013 και μετά. Συνεπώς υπάρχει αρκετός χρόνος για να εξετάσουμε από κοινού και να βρούμε σημεία επαφής.

Άλλωστε η πρόθεσή μου να παρευρεθώ ο ίδιος στην επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ώστε να εξηγηθώ πως έχουν τα πράγματα και να άρω τις παρεξηγήσεις, αποδεικνύει εμπράκτως την διάθεσή μου για συνεννόηση.

Η Εκκλησία αποτελεί κινητήρια δύναμη για να άρουμε και τις όποιες επιφυλάξεις έχουν οι συμπολίτες μας για τις μεταμοσχεύσεις.»

Εμφανίσεις: 34901
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!