Μισός αιώνας λειτουργίας των Κατασκηνώσεων της Ι.Μ. Κομοτηνής

k1

Για μία ακόμη χρονιά άνοιξαν τις πόρτες τους οι κατασκηνώσεις της Ι.Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπως το κάνουν  από το  1961.

Βρίσκονται στον Άγιο Χαράλαμπο Μαρωνείας,σ' ένα όμορφο τοπίο και φιλοξενούν παιδιά απ΄ όλη την μητροπολιτική περιφέρεια κατά περιόδους.

Χτες, 1η Ιουλίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης της πρώτης (από τις τέσσερις)  κατασκηνωτικής περιόδου, μίλησε δε καταλλήλως στα παιδιά.

Το πρόγραμμα τους είναι τόσο παιδαγωγικό,όσο και ψυχαγωγικό. Ξεκινά δηλαδή,με προσευχή,έπαρση σημαίας και μελέτη. Συνεχίζεται με αθλοπαιδιές, θαλάσσια μπάνια, παιχνίδια και περιπάτους.Το φαγητό των παιδιών το έχουν αναλάβει κυρίες με μεράκι και διάθεση έμπρακτης προσφοράς. Την ευθύνη διοίκησης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων την έχουν αναλάβει επιτελείο στελεχών του νεανικού έργου της τοπικής Εκκλησίας και διαβαθμίζεται σε αρχηγό,υπαρχηγό,ομαδάρχες και στελέχη.

'Ολοι και παντού παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με ενθουσιασμό,διάθεση προσφοράς και ζήλο εθελοντισμού.Για τόν λόγο αυτό οι ευχαριστίες και η ευγνωμοσύνη  είναι το καλύτερο αντίδωρο στην όλη προσφορά τους.

Οι γονείς των 250 παιδιών, που ήδη δήλωσαν συμμετοχή, απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι στην Εκκλησία έχουν εμπιστοσύνη για την κατά Χριστό διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους,τώρα που βρίσκονται σ΄ευαίσθητη όντως ηλικία.Η Ι.Μητρόπολη  αποδεικνύει ότι διαθέτει την βούληση και την θέληση να διδάξει τα παιδιά Της, χωρίς εκείνα να στερούνται τρόπους και χώρους  διασκέδασης και ξεκούρασης ψυχοσωματικής.

 
Εμφανίσεις: 61168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!