Τίμησαν τους Αγίους Αναργύρους στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης

thes

ROMFEA.GR | Κατά την μεγάλη εόρτια θερινή πανήγυρη της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων, στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, συνέρρευσε  μεγάλο και ευλαβές πλήθος πιστών και προέστη σε αυτήν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως και συμμετείχαν επίσης Ακαδημαϊκοί Καθηγητές, στελέχη και εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Νεαπόλεως – Συκεών και Αγίου Παύλου και άλλοι συνεργάτες του, καθώς και ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Πόλεως.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποίαν ο Μητροπολίτης μας υποδέχθηκε με χαρά και πατρική αγάπη τέσσερεις νέους της ενορίας για να λάβουν από αυτόν την Χειροθεσία του Αναγνώστου της Εκκλησίας, συνεχίζοντας την παράδοση της Ενορίας, να έχει αρκετούς νέους που ζουν μέσα στους κόλπους της, την εν Χριστώ νέα ζωή και σωτηρία, και να προσφέρονται στην διακονία του έργου της Εκκλησίας.

Το εφετινό γεγονός αυτής της παρουσίας, για ακόμα μια φορά, γέμισε χαρά τις καρδιές των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσε τις ελπίδες πως η αυριανή κοινωνία μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από τη σύγχρονη.

Μέσα στην ταραγμένη και αποπροσανατολισμένη εποχή μας, ενθαρρυντικό ήταν επίσης το γεγονός του πλήθους των πιστών που συνέρρευσε στις Ιερές Ακολουθίες, συμμετέχοντας σε αυτές υποδειγματικώς, και στη συνέχεια δημιούργησε μία μακρά λιτανευτική πομπή, κατά την περιφορά της θαυματουργού Εικόνος και των Ιερών λειψάνων των Αγίων, τα οποία κρατούσαν στα χέρια τους οι νέοι της Ενορίας με χαρά και δάκρυα στα μάτια, αλλά και περιέβαλλε με αγάπη και εμπιστοσύνη την Εκκλησία του Χριστού στο πρόσωπο του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, τον οποίον κυριολεκτικά συνέθλιβε προκειμένου να λάβει την ευχή του, κυρίως κατά την προσέλευση και αποχώρηση του από τον Ναό.

Ξεχωριστό γεγονός υπήρξε τέλος, η παρουσίαση του νέου βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε η ενορία, το οποίο αναφέρεται στο βίο είκοσι ενός Αγίων που έχουν την ιδιότητα του Ιατρού και Αναργύρου, το οποίο με τον μεστό θεολογικό και πνευματικό λόγο του συγγραφέως του κ. Ηλία Χαμαμτζόγλου, Θεολόγου, λαϊκού ιεροκήρυκος και τέως Γυμνασιάρχου, αποδίδει μεν τη ζωή και δράση των ιστορουμένων Αγίων αλλά μέσα από το πρίσμα της θεολογικής γνώσης και καθιστώντας αυτούς πάντοτε επίκαιρα υποδείγματα της κατά Χριστόν Ζωής.

Τα έσοδα του βιβλίου θα έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του έργου και της δράσης του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας.

thes1

thes2

thes3

thes4

Εμφανίσεις: 55608
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!