Φρένο στο διαφημιστικό σποτ με αίτημα της Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου

xristonimfiΤου Αθανασίου Βλάχου | Romfea.gr

Φρένο στα σχέδια της εταιρείας για τα γυρίσματα διαφημιστικού σποτ στα Μετέωρα έβαλε η Δικαιοσύνη αποδεχόμενη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σχετικό αίτημα της Ιεράς Μονής του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Ειδικότερα υπεβλήθη σχετικό αίτημα, μέσω του συνηγόρου της Μονής, προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μην γίνουν τα γυρίσματα στα Μετέωρα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών το Δικαστήριο αφού εξέτασε το αίτημα προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει στην εταιρεία να προχωρήσει στα γυρίσματα, ικανοποιώντας το αίτημα της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο διαφημιστικό σποτ όπως είναι γνωστό θα πρωταγωνιστούσε ο Νορβηγός αθλητής του wingsuit-flying, Γιοακίμ Σόμερ, κάνοντας άλμα-πτήση χωρίς καμία μηχανική υποστήριξη πάνω από την Μετεωρίτικη πολιτεία.

Ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί μετά την εν λόγω απόφαση του Δικαστηρίου ενώ θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι καίτοι το ΚΑΣ τάχθηκε υπέρ των γυρισμάτων εν τούτοις δεν υπάρχει υπογραφή επί της γνωμοδότησής του από τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι την αντίδραση τους για το θέμα εξέφρασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ με σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού κάνοντας λόγο για βεβήλωση του ιερού χώρου των Μετεώρων αλλά και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος  με επιστολή του προς την Διεύθυνση της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να γίνει το γύρισμα του προαναφερθέντος διαφημιστικού κάνοντας μάλιστα λόγο για την επίδειξη του απαιτούμενου σεβασμού στην ιερότητα του χώρου, κάτι που ακόμη και η Πολεμική Αεροπορία απέδειξε με την απαγόρευση πτήσεων μαχητικών της αεροσκαφών στην περιοχή.

Εμφανίσεις: 57352
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!