Μητροπολίτης Άνθιμος: "Δεν κάνω πολιτική κάνω εθνική τακτική"

ImageΣυνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλτερ» παρεχώρησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των Μεταμοσχεύσεων, στο σκοπιανό σταθμό καθώς και σε άλλα θέματα».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ερωτηθείς για την χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στον Αρχιεπίσκοπο όπου συζητήθηκε το θέμα των Μεταμοσχεύσεων, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Εκκλησία λέει ότι η βούληση του θανόντος, δεν μπορεί να εκφραστεί με την βούληση των άλλων.»

«Εγώ με όλη την ψυχή είμαι υπέρ των Μεταμοσχεύσεων, με όλα τα δεδομένα, είναι και η διδασκαλία της Εκκλησίας, έτσι είναι το ίδιο παράδειγμα του Ιησού Χριστού. Από εκεί και πέρα αυτό το λεπτότατο ζήτημα περί των πολιτών που δεν έχουν δηλώσει τη βούληση τους, θα το διαπραγματευτούμε για να δούμε πως ακριβώς θα γίνει», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στην εγκληματικότητα που επικρατεί στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «οι λαθρομετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα. Οι νομιμοποίηση των μεταναστών δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, όπως να παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων.»

Αναφερθείς στην κρίση ο Μητροπολίτης Άνθιμος, υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχει πρώτα απ΄ όλα μια κοινωνική αλληλεγγύη, διότι δεν μπορούν να αγνοούμε εκείνους που δεν έχουν καμία δυνατότητα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δούμε πως θα αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, για να δούμε θα μας δώσουν και αυτά που αποφάσισαν στις 21 Ιουλίου, γιατί τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.»

Το σκοπιανό ραδιόφωνο

Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Άνθιμος για το σκοπιανό ραδιόφωνο που βρίσκεται στα σκαριά στη Φλώρινα, τόνισε ότι «είναι φοβερό το ζήτημα και οι προσκλήσεις, όπου στο αεροδρόμιο τους που το έχουν κατασκευάσει οι Τούρκοι, έχουν στην είσοδο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

«Η αντίδραση πρέπει να είναι, κάνετε σταθμό; Θα έρθουμε και θα τον διαλύσουμε, διότι έχουμε το δικαίωμα της ηθικής άμυνας. Δεν μπορείτε να καταστρέψετε την εθνική ενότητα των Ελλήνων, δεν μπορείτε μέσα στα σπίτια μας, να έρθετε να μας πείτε ότι εσείς είστε Μακεδόνες και εμείς ξένοι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Το αποτεφρωτήριο

«Εγώ είπα στον κ. Μπουτάρη ότι εφόσον ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε ένα αποτεφρωτήριο, άμα θέλετε να το κάνετε κάντε το. Εμείς ως Μητρόπολη θα διαφωτίσουμε το λαό ποια είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας, επί του προκειμένου ζητήματος», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να δημιουργηθεί αποτεφρωτήριο στο Δήμο Θέρμης.

Για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Ερωτηθείς πως σχολιάζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου για τον Ν. Ντερτιλή, ο Μητροπολίτης Άνθιμος σημείωσε ότι «κοιτάξτε κανείς δεν θέλει την δικτατορία, όμως σε κάποια στιγμή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, θεώρησε αυτόν τον έναν που έμεινε να εφαρμόσει αυτό που είπε ο Κύριος στο Ευαγγέλιο ότι ήμουν εν φυλακή και ήλθετε προς με. Βάσει του Ευαγγελίου είχε δικαίωμα να το κάνει…»

«Εγώ έχω άμεση σχέση μέσω των συγγενών των δραστών της 17 Νοέμβρη και έχω βοηθήσει κιόλας, γιατί ο πατέρας τους είναι ιερέας, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Τους ίδιους δεν τους είδα όμως ποτέ», ανέφερε ο κ. Άνθιμος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τόνισε ότι «δεν κάνω πολιτική κάνω εθνική τακτική».

«Εύχομαι όμως να υπάρχει φωτισμός σε όλους τους πολιτικούς για να βοηθήσουν, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, και θα ήταν καλό για το λαό αυτό που έγινε στην Ισπανία και την Ιρλανδία να γίνει και εδώ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Εμφανίσεις: 41821
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!