Πάπας: Παραινέσεις για τη χρήση "ταπεινών" αυτοκινήτων

Pope3

Για την Romfea.gr , Σοφία Πολίτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι τον «πονάει» να βλέπει τους ιερείς να οδηγούν επιδεικτικά (φανταχτερά) αυτοκίνητα και τους ζήτησε να επιλέγουν κάτι πιο «ταπεινό».

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να καταστήσει την Καθολική Εκκλησία πιο λιτή και με έμφαση στους φτωχούς, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε στους νέους και εκπαιδευόμενους ιερείς και καλόγριες από όλο τον κόσμο, ότι το να έχουν το τελευταίο μοντέλο ενός smartphoneή ενός αξεσουάρ μόδας, δεν είναι η οδός προς την ευτυχία.

«Με πληγώνει όταν βλέπω έναν ιερέα ή μια μοναχή με ένα τελευταίο μοντέλο αυτοκινήτου, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό», δήλωσε.

«Ένα αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για να κάνει κανείς πολύ δουλειά, αλλά σας παρακαλώ, επιλέξτε ένα πιο ταπεινό. Εάν σας αρέσει ένα φανταχτερό, απλώς σκεφτείτε πόσα παιδιά πεθαίνουν από πείνα στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ανέλαβε την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας ο Πάπας Βενέδικτος, έχει αποφύγει ορισμένα από τα πιο επιδεικτικά «στολίδια» στο γραφείο του και έχει επιλέξει να ζει σε έναν ξενώνα του Βατικανού και όχι στα πλούσια παπικά διαμερίσματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι ο Πάπας επέλεξε να μετακινείται με ένα compact Ford Focus.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!