Συλλείτουργο και μνημόσυνο στη μνήμη του Αρχιμ. Γερμανού Κυριακίδη

kyr2

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην πόλη των Μεγάρων, με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.Βαρθολομαίου, επι τη συμπληρώσει τεσσαράκοντα ημερών από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π.Γερμανού Κυριακίδη, επί πολλά έτη Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Έτσι στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, Μαραθώνος κ.Μελίτων και Ελευσίνος κ.Δωρόθεος, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων, Γλυφάδας κ.Παύλου και Καμερούν κ.Γρηγορίου και παρισταμένων και ιερουργούντων είκοσι κληρικών.
 
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, αφού μίλησε για την αξία της προσευχής και της μυσταγωγίας, αλλά και για το πόσο σημαντικό πράγμα είναι οι άνθρωποι να επικοινωνούν αληθινά μεταξύ τους και να χαίρουν ο ένας με τον χαιρετισμό και την παρουσία του άλλου, στην συνέχεια έκανε λόγο για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π.Γερμανό, εξαίροντας την καλοκαρδία του, την αυθεντικότητά του, την εργατικότητά του, τον ένθεο ζήλο του και την σπουδαία προσφορά του για περισσότερο από μισό αιώνα στην Εκκλησία του Χριστού!

kyr4

kyr5

kyr6

kyr8

Εμφανίσεις: 62177
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!