Φοιτητές από το Βελιγράδι στη Θεολογική του Α.Π.Θ.

DSC 1013

Τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. επισκέφτηκαν σήμερα φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου, συνοδευόμενοι από τον ελληνομαθή καθηγητή της Λειτουργικής κ. Μιλόσεβιτς.

Τους φοιτητές υποδέχτηκε ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος, οποίος τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και τους μίλησε για την αναγκαιότητα συσφίξεως ουσιαστικών σχέσεων των ορθοδόξων λαών της Βαλκανικής και συγκεκριμένα μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών, των Κυβερνήσεων, του επιστημονικού δυναμικού και του λαού.

Κύριος στόχος, τόνισε ο κ. Κοσμήτωρ, πρέπει να είναι η προστασία της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς και η προσφορά της σε όσους επιθυμούν να τη γνωρίσουν. Άλλωστε τους ορθοδόξους λαούς των Βαλκανίων ενώνουν το κοινό βάπτισμα, η κοινή πίστη, το κοινό σώμα και αίμα Χριστού, η κοινή ορθόδοξη παράδοση, η οποία δημιούργησε και κοινή βάση στον πολιτισμό του καθενός.

Εμφανίσεις: 48478
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!