Υπαίθρια αγρυπνία σε Μοναστήρι του 1082 μ.Χ.

0-0mauriotisaΜε κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης.

Στο προαύλιο του καθολικού της Ιεράς Μονής της Παναγίας, δίπλα στα νερά της λίμνης της Καστοριάς, τελέσθηκε Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του και παρουσία εκατοντάδων πιστών που προσέτρεξαν στο ιστορικό Μοναστήρι να καταθέσουν τις παρακλήσεις τους στην θαυματουργή εικόνα της Κυράς Μαυριώτισσας.

Ο Σεβασμιώτατος στο θείο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, στα θαυμαστά γεγονότα που πραγματοποιούνται στο όνομά της αλλά και στο γεγονός ότι η Παναγιά αποτελεί την ελπίδα, το στήριγμα, την παρηγοριά, την καταφυγή, το φως και τη χαρά του κάθε χριστιανού.

"Η Παναγία μας φαίνεται να σιωπά όμως τα χείλη της συνεχώς ψελλίζουν τα αιτήματά μας στο θρόνο του Υιού της", υπογράμμισε ο κ. Σεραφείμ προτρέποντας τους πιστούς προσκυνητές να επικαλούνται το όνομα της Παναγίας αφού είναι Γοργοϋπήκοος, είναι Φοβερά Προστασία, είναι Ελπίδα, είναι Ζωήρρυτος, είναι Ανοικτήριον Παραδείσου.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας, ευχαρίστησε και συγχάρηκε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριωτίσσης Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κακουλίδη τόσο για το έργο που επιτελεί η αδελφότητα της Ιεράς Μονής όσο και για την άριστη οργάνωση της υπαίθριας Θείας Λειτουργίας αλλά συγχάρηκε και το Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», ο οποίος αποτέλεσε τον χορό στην πανηγυρική Αγρυπνία της Ιεράς Μονής.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν κομμάτι της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

0-0mauriotisa1

0-0mauriotissa2

0-0mauriotissa3

0-0maurotissa5

0-0mauriotissa6

0-0mauriotissa7

0-0mauriotisa8

0-0mauriotisa9

0-0mauriotissa10

0-0mauriotissa11

Εμφανίσεις: 48756
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!