Βράβευσαν τον ιερέα των λαθρομεταναστών

papastratis

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ένας κληρικός σύγχρονος ήρωας από τη Μυτιλήνη, βραβεύθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΑΝΤ1 με τίτλο "Ήρωες ανάμεσα μας".

Συγκεκριμένα ο παπά-Στρατής από το Κεράμι της Καλλονής, ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη.

Να αναφερθεί ότι ο παπα-Στρατής Δήμου - εφημέριος του Αγίου Γεωργίου τάισε και έντυσε πάνω από 600 πρόσφυγες που βρέθηκαν στην περιοχή του.

Γύρω του συσπειρώθηκαν και πολλοί κάτοικοι του Δήμου,  με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός δικτύου για την ανθρωπινότερη μεταχείριση των προσφύγων.

Πριν από 4 χρόνια, στην αρχή κιόλας της κρίσης ο παπά- Στρατής, από την Καλλονή της Λέσβου, δημιούργησε την ΜΚΟ «Αγκαλιά».

Σκοπός του ήταν να φτιάξει μια ζεστή αγκαλιά κυρίως για τις καραβιές από τους λαθρομετανάστες που σχεδόν καθημερινά άδειαζαν και εξακολουθούν να αδειάζουν οι δουλέμποροι της ελπίδας στους ερημικούς κολπίσκους της Μυτιλήνης.

Δεκάδες φορές, βρέθηκε μπροστά στο θλιβερό θέαμα ταλαιπωρημένων, μουσκεμένων ή ακόμη και ετοιμοθάνατων λαθρομεταναστών που η ελπίδα τους ναυάγησε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου και που η τύχη τους, τους ξέβρασε κοκαλωμένους σε κάποια απόμερη παραλία του νησιού.

Σήμερα έχει να επιδείξει ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που ο ίδιος αντιμετωπίζει.

Εμφανίσεις: 95498
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!