Ο Σύρου Δωρόθεος εγκαινίασε μοναστηριακή τράπεζα

0-0aaegkΜε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε και εφέτος η Ιερά Πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας «Κυρα-Ξένης» στον Πύργο της Τήνου.

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ συμπαραστατούμενος από όλους τους Ιερείς του νησιού και Ιερείς ενδημούντες.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ερμηνεία του ονόματος της Παναγίας κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας και στην τιμή και το σεβασμό που της απονέμει κάθε ορθόδοξος χριστιανός λόγω της εξέχουσας θέσης που έχει στη ζωή της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων της νεοδμήτου μοναστηριακής τραπέζης η οποία ολοκληρώθηκε με την ευγενική χορηγία του Μεγάλων Ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε τις αρετές, την προθυμία και τις γενναιόδωρες προσφορές των Ευεργετών τόσο προς την τοπική Εκκλησία όσο και σε προς άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλους φορείς.

Μετά το πέρας των εγκαινίων της αιθούσης παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα την οποία είχαν προευπρεπίσει οι κάτοικοι της περιοχής προς όλους τους προσκυνητές κατά το έθος.

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Την όλη οργάνωση και φροντίδα των λειτουργικών τελετών είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Image

0-0aaegk2

0-0aaegk3

0-0aaegk4

0-0aaefk5

0-0aaegk6

Εμφανίσεις: 46015
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!