Η Νάξος τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη

agios-nikodimos

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος της Νάξου Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, η μεγάλη αυτή μορφή της μοναστικής ζωής και των θεολογικών γραμμάτων.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου μόνασε η μητέρα του Αγίου Νικοδήμου, μετά την αναχώρηση του για το Άγιον Όρος, ως μοναχή Αγάθη.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων του Προφήτη Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, συμπαραστατούμενου από τους Μητροπολίτες Κέρκυρας κ. Νεκτάριου, Εδέσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Χθες, Κυριακή 14 Ιουλίου ημέρα της εορτής του Αγίου Νικοδήμου, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο λόγιος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την ζωή του Αγίου Νικοδήμου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε λαμπρή λιτανεία (3 ωρών) της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων στην παραλιακή οδό προς τον Μητροπολιτικό Ναό, ενώ εψάλλει και Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πολιτευτές της ΝΔ στις Κυκλάδες Γιώργος Βακόνδιος και Κατερίνα Μονογιού καθώς και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της Νάξου.

Εμφανίσεις: 109274
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!