Σερρών: ''Οι μειώσεις στους μισθούς των κληρικών είναι δραματικές''

serron1

Για την Romfea.gr, Αθανάσιος Θανόπουλος

Για τα σενάρια περί διακοπής της μισθοδοσίας του ιερού κλήρου και την κατάργηση της Κυριακής, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.

Ο Μητροπολίτης Σερρών σχολιάζοντας την λεγόμενη πρόταση για την διακοπή μισθοδοσίας, μεταξύ άλλων τόνισε: "Οι μειώσεις είναι δραματικές. Οι μισθοί όλων των ιερέων μας είναι κάτω απ’ τα 1000 €, ο δε μισθός ενός πρωτοδιόριστου ιερέως είναι γύρω στα 700 €. Νομίζω ότι, εάν τεθεί επισήμως ένα τέτοιο ζήτημα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας θα το αντιμετωπίσει με τον τρόπο που πρέπει.''

Ο κ. Θεολόγος επανέλαβε επίσης τη θέση του για την λειτουργία της αγοράς την Κυριακή, ενώ αναφερόμενος στην επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς τόνισε: "Δι’ αυτού του τρόπου, ο αδελφός Μητροπολίτης Πειραιώς εξέφρασε ας πούμε την ποιμαντική του αγωνία στην επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής."

"Το θέμα όμως ήδη το έχει αντιμετωπίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία έχει στείλει εκτενές υπόμνημα προς το αρμόδιο Υπουργείο. Βέβαια, η θέση της Εκκλησίας μας είναι γνωστή: η Κυριακή είναι η μέρα του Κυρίου, είναι η μέρα που ο άνθρωπος ξεκουράζεται πνευματικά και σωματικά, έτσι ώστε με νέες δυνάμεις να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Όπως είπα και την άλλη φορά, δεν νομίζω ότι τα προβλήματα τα οικονομικά της πατρίδος μας θα λυθούν καταλύοντας τον Νόμο του Θεού και καταλύοντας την αργία της Κυριακής. Η Εκκλησία μας όμως συνολικώς και εν Συνόδω έχει λάβει θέση, η οποία είναι η γνωστή θέση που σας είπα.."

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η θέση της Εκκλησία θα εισακουστεί, ο κ. Θεολόγος απάντησε: «Γι’ αυτό να ρωτήσετε τους Υπουργούς, όχι εμένα».

Τέλος, απαντώντας στο τι θα κάνει η Εκκλησία σε περίπτωση που η κατάργηση της αργίας της Κυριακής περάσει με το πολυνομοσχέδιο της ερχόμενης Τετάρτης, ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Αυτά είναι θέματα τα οποία τα αντιμετωπίζουμε ως Σύνοδος. Εκεί, αν τεθεί το θέμα, θα το αντιμετωπίσουμε, θα σκεφτούμε και θα δούμε ποια θα είναι η γραμμή. Εγώ δεν μπορώ ούτε να προκαταλάβω ούτε και να πω πράγματα τα οποία θα πρέπει να τα δούμε όλοι μαζί οι επίσκοποι».

Εμφανίσεις: 92032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!