Αλληλεγγύη στους χριστιανούς ηγέτες στην Αίγυπτο

Egypt riots

Για την Romfea.gr, Σοφία Πολίτη

Οι Αρχιεπίσκοποι του Καντέρμπουρι και της Υόρκης ένωσαν τις φωνές τους για την ανάγκη προσευχής για ενότητα, συμφιλίωση και τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Justin Welby και ο Αρχιεπίσκοπος της Υόρκης, Dr John Sentamu, έγραψαν επιστολή προς τους ηγέτες της Κοπτικής και Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο, όπου κάνουν λόγο για «την στρατευμένη αλληλεγγύη τους» εν τω μέσω των πρόσφατων αναταραχών στη χώρα.

Απευθυνόμενοι στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β' της Κοπτικής Εκκλησίας, και στον Rev’d Mouneer Anis, τον πρόεδρο-επίσκοπο της Επισκοπικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ και τη Μέση Ανατολή, οι δύο Αρχιεπίσκοποι δήλωσαν ότι «έχουν προβληματιστεί από τις πρόσφατες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Αίγυπτο», κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας στην Υόρκη.

Προσέθεταν δε ότι είναι ευγνώμονες για την παρουσία στη Σύνοδο του Επισκόπου Αγγέλου, του γενικού επισκόπου της Κοπτικής Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος παραβρέθηκε ως οικουμενικός παρατηρητής και μίλησε με σθένος για την τρέχουσα κατάσταση στην Αίγυπτο και τις ελπίδες του για συμφιλίωση.

Οι Αρχιεπίσκοποι έγραψαν «ως πρόεδροι της Γενικής Συνόδου, στέλνουμε αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης προς εσάς αυτή τη στιγμή.

Ενώνουμε τις φωνές μας για την ανάγκη προσευχής για την Αίγυπτο, για την ενότητα και τη συμφιλίωση και τον τερματισμό όλης της βίας, προσευχόμενοι όλες οι πλευρές να μπορέσουν να εργαστούν μαζί για ένα κοινό μέλλον».

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!