Ανοιχτά τα μαγαζιά, αλλά μετά τη Θεία Λειτουργία

haxt

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συμβιβαστική φόρμουλα φαίνεται πως βρήκε η κυβέρνηση ώστε να ανοίγουν τελικά τα καταστήματα τις Κυριακές αλλά και να καμφθούν οι αντιδράσεις των ιεραρχών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης στη Βουλή, τα καταστήματα θα ανοίγουν μετά τις 11 το πρωι.

Ο κ. Χατζηδάκης μεταξύ άλλων τόνισε: "Η Κυριακή είναι αργία και δεν πρέπει τα μαγαζιά να λειτουργούν την ώρα που έχουμε εκκλησία. Ρητώς θα προβλέπεται ότι τα καταστήματα θα ανοίγουν από τις 11 το πρωί και μετά."

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, τις Κυριακές εργάζονται ήδη πλειάδα επαγγελματιών και καταστημάτων, ενώ υπογράμμισε ότι η ρύθμιση είναι προαιρετική.

Τέλος να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr πολλοί Ιεράρχες έχουν αποστείλει επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου ζητούσαν έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το θέμα της Κυριακής.

Η Δ.Ι.Σ. εμμένει για την αργία της Κυριακής - (δήλωση Ιούνιος 2013)

Εξ αφορμής ερωτημάτων που δέχθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σχετικά με το θέμα της αργίας της Κυριακής απάντησε:

«Η Ιερά Σύνοδος, όπως παλαιότερα, έτσι και τώρα έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και ευθύτητα πάνω στο θέμα αυτό. Η ημέρα της Κυριακής, όπως εμφανέστατα δηλώνεται και από το περιεχόμενο της λέξης, είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο. Ως εκ τούτου η θέση της Εκκλησίας είναι: η Κυριακή να παραμείνει αργία, ώστε να δίδεται η ευκαιρία στους χριστιανούς όχι μόνο να λατρεύουν το Θεό τους, αλλά και να τους παρέχεται η δυνατότητα να αναπαύονται από τον κόπο της εβδομάδος και να προετοιμάζονται και να προγραμματίζουν τις όποιες κινήσεις τους για την επομένη που ξεκινά. Γι᾿ αυτό εκφράζουμε την ευχή να εισακουσθεί η θέση της Εκκλησίας, των χριστιανών και των ανθρώπων του εμπορίου, για να παραμείνει η από αιώνων ισχύουσα αργία της Κυριακής».

 

Εμφανίσεις: 111096
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!