Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Θησείο (ΦΩΤΟ)

0marina

Του Γιώργου Φερδή

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στην περιοχή του Θησείου.
 
Προεξάρχοντος του Επισκόπου Διαυλείας και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου κ. Γαβριήλ τελέστηκε χθες ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιστορικό ναό στον λόφο των νυμφών.
 
Σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
 
Τον Πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος μίλησε για την Χριστιανική Διαπαιδαγώγηση και τόνισε ότι ο βίος της Αγίας Μαρίνας πρέπει να είναι πρότυπο για τις γυναίκες και τις οικογένειες.
 
Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτάνευση στην περιοχή του Θησείου, όπου τελέστηκε και δέηση υπέρ υγείας των πιστών.
 
Τέλος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος υπηρέτησε στον Ιερό Ναό για 8 χρόνια, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο π. Δημήτριο Μακρή και ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν την Αγία στην καρδιά τους.  

0marina1

0marina2

0marina3

0marina4

0marina5

0marina6

0marina7

0marina8

0marina9

0marina10

0marina11

0marina12

0marina13

0marina14

0marina15

0marina16

 

Εμφανίσεις: 119499
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!