Η Γ.Γ. του Υπ. Πολιτσμού έδωσε λύση για δύο ναούς της Ι.Μ. Σταγών

kalampak naoi

ROMFEA.GR | Λύσεις  φέρεται να έδωσε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη η οποία επισκεπτόμενη τόσο τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βασιλικής όσο και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας, εξέτασε την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του Αγιογραφικού διάκοσμου δίνοντας εντολή να επισπευσθούν οι εργασίες ώστε να παραδοθεί το έργο στις καθορισμένες ημερομηνίες ή και νωρίτερα ακόμη.

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βασιλικής παρόν ήταν ο εφημέριος του ναού π. Σωτήριος Χαρίσης ο οποίος ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για  την πρόοδο  των  εργασιών αλλά και για τις δυσκολίες εκτέλεσης του έργου ζητώντας την επίσπευσή του καθώς η καθυστέρηση δημιουργεί πολλά προβλήματα στην λειτουργία της ενορίας.

Η κ. Μενδώνη, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως θα ενισχύσει με προσωπικό το συνεργείο αποσπώντας τους από την κεντρική υπηρεσία  ώστε  να  γίνει εφικτό να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντομότερα και να παραδοθούν τα έργα νωρίτερα.

Ωστόσο η ίδια έμεινε ικανοποιημένη από τις εργασίες αλλά και την ενημέρωση που είχε από τους συντονιστές των συνεργείων που δρουν στους δύο Ιερούς  Ναούς.

Ακολούθως η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε  τον  Ι. Ν.  Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας όπου έκανε επιθεώρηση των εκτελούμενων εργασιών  καθαρισμού των Αγιογραφικού διάκοσμου, δίνοντας εντολές για την καλύτερη και ταχύτερη εκτέλεση των εργασιών.

Και εδώ η κ.Μενδώνη ενημερώθηκε από τον εφημέριο του ναού π. Ελευθέριο Κουκουράβα για τα προβλήματα  που  παρατηρούνται  τονίζοντας  και αυτός την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών ώστε να ολοκληρωθεί το έργο ταχύτερα των καθορισμένων ημερομηνιών .

Να επισημανθεί πως για τα προβλήματα στις εργασίες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ είχε  αποστείλει, μαζί με τον εφημέριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Υπουργείο Πολιτισμού αναλυτικό ενημερωτικό έγγραφο για τα προβλήματα στην πορεία εκτέλεσης των  εργασιών ζητώντας άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για τη λύση τους.

Ο Μητροπολίτης μέσω της επιστολής του ζητούσε την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων και η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε δια μέσω της κ. Μενδώνη και όλα επικεντρώνονται τώρα στο αν θα επαληθευτούν οι δεσμεύσεις αναφορικά με τον χρόνο παράδοσης του έργου.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Σταγών ο υπεύθυνος του έργου καθαρισμού των εικόνων κ. Κωσταλούπας Παναγιώτης ανέφερε ότι ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για τις εργασίες που ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια και δεσμεύτηκε ότι το χρονοδιάγραμμα που τελειώνει τέλος του έτους θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και το έργο θα παραδοθεί.

Φωτο: stagon - news

agio nikol vasilik

koim theotok kalamp

Εμφανίσεις: 42157
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!