Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στη Σουμελά – (Φωτογραφίες)

ImageΛαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, στο μεγαλοπρεπή ναό της Παναγία Σουμελά Βερμίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ, Ζιχνών Ιερόθεο και τον οικείο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος, ενώ χιλιάδες έχουν κατασκηνώσει έξω από τον ιερό ναό.

Επίσης παρέστη ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνιος Σαμαράς, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παρασκευάς Κουκουλόπουλος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του 15αυγούστου και την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Από το ένα άκρο της Ελλάδος μέχρι το άλλο εορτάζεται σήμερα η Παναγία, από την Μολυβδοσκέπαστη της Ηπείρου, μέχρι την Ελευθερώτρια του Έβρου, μέχρι την Σουμελά εδώ σήμερα, την Μεγαλόχαρη της Τήνου, την Σπηλαιώτισσα, την Κρεμαστή και εκατοντάδες ακόμα προσκυνήματα», ανέφερε ο κ. Ιωσήφ.

Επίσης τόνισε ότι «η παρούσα πανήγυρης είναι θυμήρης και όχι πενθήρης, διότι σήμερα δεν εορτάζουμε μόνο την Κοίμηση αλλά και την μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου».

«Όπως τότε Απόστολοι εκ περάτων πήγαν και κήδευσαν το θεοδόχον σώμα, έτσι συνάζεται ο ευσεβής λαός όπου υπάρχουν Εκκλησίες και μοναστήρια, έτσι και εδώ σήμερα τιμούμε την Παναγία την Σουμελά το σύμβολο του Πόντου», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ιωσήφ.

Ο Μητροπολίτης Προικονήσου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας, για την ευκαιρία που του έδωσε να προεξάρχει σήμερα στη λαμπρή αυτή πανήγυρη στο Όρος Βέρμιο.

Τέλος σε λίγη ώρα θα τελεστεί λιτανεία της ιεράς εικόνος, και εν συνεχεία τα εγκαίνια του Μελισσανιδίου Μέλαθρον.

Ο Πρόεδρος το Σωματείου "Παναγίας Σουμελ" κ. Γιώργος Τανιμανίδης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τίμησε αριστούχους μαθητές, καθώς και τα αδέλφια Δημήτρη και Ιάκωβο Μελισσανίδη.

Image

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Image

12

13

14

15

Image

17

Image

18

19

Image

Image

21

22

23

Image

26

25

27

28

Image

Εμφανίσεις: 53134
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!