Σερρών Θεολόγος: ''Τα προβλήματα της πατρίδας μας προήλθαν διότι κάποιοι παρανόμησαν''

serron1

ROMFEA.GR | Λάβρος από άμβωνος ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, από τον Ιερό Ναό του Προφήτη στην πόλη των Σερρών.

Ο κ. Θεολόγος εξαπέλυσε πυρά εναντίον όλων εκείνων που απεργάζονται την αποχριστιανοποίηση του τόπου, οι οποίοι σύμφωνα με τον Μητροπολίτη θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους.

''Ορισμένοι επιθυμούν να ταιριάζουν τα αταίριαστα. Να κόβουν και να ράβουν την πίστη κατά τη δική τους θέληση και κατά τα δικά τους συμφέροντα έως και τη ζωή και τη στάση και τις αποφάσεις των αρχόντων μας οι οποιόι καίτοι διοικούν ένα χριστιανικό λαό εντούτοις τα νομοθετήματά τους είναι αντίθετα με το Νόμο του Θεού", τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σερρών.

Επίσης ο κ. Θεολόγος ανέφερε: "Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το νόμο για τις αμβλώσεις; Αυτή την αισχρή κι απάνθρωπη δολοφονία ανυπεράσπιστων παιδιών στο όνομα δήθεν της ελευθερίας της γυναίκας;

Να θυμηθούμε το νόμο με τον οποίο καταλύθηκε η ιερότητα και η ομορφιά του γάμου και μετατράπηκε σ’ ένα σύμφωνο συμβιώσεως νομικού χαρακτήρα ανάμεσα σε δυο ανθρώπους; Να θυμηθούμε την υπονόμευση των αρχών και αξιών που χρόνια τώρα έθρεψαν αυτή την πατρίδα;

Να θυμηθούμε νόμους αντίθεους οι οποίοι ονόμασαν την εκκλησία εξωσχολικό παράγοντα και την εξοβέλισαν απ’ το σχολείο; Να θυμηθούμε πλήθος νομοθετημάτων όπως την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες μέχρι και σήμερα όταν ψηφίστηκε απ’ το ελληνικό Κοινοβούλιο η κατάργηση της Κυριακής αργίας ωσάν μ’ αυτό τον τρόπο θα λυθούν ως διά μαγείας κι αυτομάτως όλα τα προβλήματα τα οικονομικά της πατρίδας μας."

"Τα προβλήματα της πατρίδας μας προήλθαν διότι κάποιοι παρανόμησαν. Κι αυτοί οι κάποιοι βρισκόταν ψηλά και είχαν τη δυνατότητα να παρανομήσουν. Τα προβλήματα της πατρίδας μας προήλθαν διότι κάποιοι υιοθέτησαν τρόπους και μεθόδους οι οποίοι ούτε θεάρεστες ήταν αλλά πολλές φορές ούτε και νόμιμες.

Κι αντ’ αυτού αναζητούμε τρόπους για ν’ αντιμετωπίσουμε το οικονομικό πρόβλημα οι οποίοι είναι ατελέσφοροι κι οποίοι θα επισωρεύσουν επάνω στην ζωή αυτής της πατρίδας μεγαλύτερη την οργή του Θεού", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σερρών.

Αναφερόμενος στην πρόταση για κατάργηση της αργίας της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Θεολόγος υπογράμμισε: "Κατήργησαν και θα καταργήσουν ακόμα περισσότερο την αργία της Κυριακής, της αγίας αυτής ημέρας διότι έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών. Διότι έτσι πρέπει να γίνει. Ο λαός του Θεού ν’ αποδυναμωθεί απ’ όλ’ αυτά τα οποία τον στήριζαν διαχρονικά."

"Κι ο Ελληνας να χάσει την πνευματική του ταυτότητα και τον προσανατολισμό του. Πρέπει να βρεθεί ανοχύρωτος, πρέπει να βρεθεί εγκαταλελειμμένος, έτσι ώστε να είναι ευχειραγώγητος, έτσι ώστε να είναι εύκολο θύμα στις σκοτεινές επιδιώξεις των πολλών. Αυτά είναι εγκλήματα τα οποία επισωρεύονται στη ζωή αυτού του τόπου και τα οποία έχουν μεγάλη αρνητική επίδραση στην πορεία αυτού του τόπου.

Κι υπάρχουν ευθύνες οι οποίες θ’ αναζητηθούν κάποτε, αν όχι απ’ τους ανθρώπους σίγουρα θ’ αναζητηθούν απ’ τον Θεό, τον καρδιογνώστη Θεό. Κι όλοι εκείνοι οι οποίοι απεργάζονται την αποχριστιανοποίηση αυτού του τόπου θα έρθει η ώρα που θα δώσουν λόγο στον Αδέκαστο Κριτή αλλά κι οι ίδιοι θα εισπράξουν τα επίχειρα των επιλογών τους", σημείωσε ο Μητροπολίτης Σερρών.

Κλείνοντας ο Ιεράρχης της Βορείου Ελλάδος τόνισε: "Το μαύρο και το άσπρο δεν πάνε μαζί. Το μαύρο είναι μαύρο και το άσπρο είναι άσπρο. Ή θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας σ’ αυτά τα οποία λέμε και πιστεύουμε ή θα πρέπει να διακηρύξουμε κι αυτό θα είναι έργο δύναμης, ειλικρίνειας και δικαιοσύνης ότι δεν έχουμε ανάγκη τον Θεό. Δεν μας χρειάζεται και δεν πιστεύουμε στον Θεό.

Οχι να υποκρίνονται ορισμένοι ότι και στον Θεό πιστεύουν και την Εκκλησία τη δέχονται αλλά νομοθετούν νόμους αντίθεους κι αντιχριστιανικούς. Ειλικρίνεια χρειάζεται στη ζωή μας και ως πρόσωπα και ως κοινωνίες γιατί μόνο τότε μπορεί να υπάρξει ελπίδα να διορθωθεί το κακό."

Εμφανίσεις: 78045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!