Η Χίος τίμησε την Αγία Μαρκέλλα

agia markella

Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών αλλά και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού, η Χίος εόρτασε στη πλαίσια της τοπικής αργίας την γιορτή της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής χιλιάδες προσκυνητών διέσχισαν το νησί από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καλύπτοντας απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων προκειμένου να παραβρεθούν στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Πλήθος κόσμου και στη Ρόδο

agiaMarkella rhodes

Σε απλή, απέριττη και κατανυκτική βραδιά γιορτάστηκε την Κυριακή στη Μονή Φανερωμένης, στην Ιξιά ο Εσπερινός για την Αγία Μαρκέλλα από τη Χιώτικη παροικία της Ρόδου αλλά και από πολλούς φιλόθρησκους ροδίτες.

Τον Εσπερινό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης βοηθούμενος από τον π. Ιάκωβο και από πολυμελή ομάδα ψαλτών ενώ ο καθηγητής – θεολόγος κ. Κ. Κωνσταντινίδης ανέλυσε το ιστορικό της Αγίας Μαρκέλλας, προστάτιδας αγίας της Χίου.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!